Vaticanul, noi informații despre starea Papei Francisc
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Papa Francisc va fi externat cât de curând posibil, a anunțat marți Vaticanul. 

Papa Francisc urmează în continuare tratamentul prescris şi programul de reabilitare după intervenţia chirurgicală intestinală prin care a trecut în urmă cu zece zile şi va părăsi spitalul cât mai curând posibil, a anunţat Vaticanul marţi, informează Reuters, citat de Agerpres.

Buletinul medical emis zilnic de Vatican cu privire la starea de sănătate a suveranului pontif în vârstă de 84 de ani, căruia i-a fost îndepărtată o secţiune din colon la data de 4 iulie, precizează de asemenea că pe parcursul şederii sale la spitalul 'Gemelli' din Roma, papa s-a întâlnit cu numeroşi pacienţi, însă s-a simţit deosebit de apropiat de 'cei aflaţi la pat şi care nu se poate întoarce acasă'. Nu au fost oferite detalii cu privire la starea de sănătate a papei Francisc.

Vaticanul a anunţat luni că papa Francisc va rămâne internat alte câteva zile 'în vederea optimizării tratamentului său medicamentos şi a terapiei de recuperare medicală'.

Duminică, suveranul pontif a apărut pentru prima dată în public după operaţie, stând la balconul rezervei sale de la etajul zece timp de aproximativ zece minute, pentru a rosti tradiţionala rugăciune 'Angelus' în faţa a sute de credincioşi.

Papa Francisc nu are alte angajamente pentru restul acestei luni, cu excepţia binecuvântării săptămânale duminicale. Următoarea călătorie papală anunţată de Vatican va fi în Slovacia şi capitala Ungariei, Budapesta, la jumătatea lunii septembrie.

Episcopii scoţieni au anunţat luni că papa va participa la Conferinţa Naţiunilor Unite privind schimbările climatice (COP26) de la Glasgow, programată în noiembrie, în cazul în care starea de sănătate îi va permite. 

Operaţia papei Francisc a fost o procedură mai invazivă decât era prevăzut

Chirurgii care l-au operat la colon pe papa Francisc duminică au realizat mai întâi o laparoscopie, ce permite introducerea în corpul pacienţilor a unor instrumente medicale printr-o incizie, dar au trebuit în final să recurgă la chirurgia clasică, mai invazivă, au anunţat săptămâna mass-media italiene, citate de AFP, conform Agerpres.

În plus, nu a fost necesară recurgerea la colostomie, o deschidere artificială a colonului ce permite evacuarea scaunului într-o pungă. De asemenea, nu a fost constată nici o stare de febră post-operatorie a pacientului, precizau medicii italieni.

Totuși, "în cursul serii, a avut un episod febril", în cea de-a patra noapte pe care papa a petrecut-o la Spitalul Gemelli din Roma, transmitea un alt buletin medical publicat de purtătorul de cuvânt al suveranului pontif.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel