Vaticanul dezvăluie miracolul Papei Ioan Paul al II-lea ce-l va transforma în sfânt
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Vaticanul i-a atribuit în secret un ”miracol” Papei Ioan Paul al II-lea , netezind drumul spre a-l declara pe acesta sfânt. Cardinalii au evitat până în prezent să facă publice detalii despre unde și cum s-a întâmplat ”miracolul”, dar surse citate de The Daily Telegraph spun că acesta ”va uimi lumea”.

Fapta se referă la ”vindecarea extraordinară” a unei femei din Costa Rica, suferindă de leziuni cerebrale, după ce familia acesteia a început să se roage la memoria defunctului Papă, potrivit presei italiene.

Detalii despre acest miracol vor fi făcute publice la sfârșitul acestei luni sau la începutul lui iulie, conform The Telegraph.

Papa Ioan Paul al II-lea a fost beatificat - prima etapă a transformării sale în sfânt - într-o ceremonie desfășurată în Piața Sfântul Petru în luna mai 2011. Al doilea ”miracol” - necesar completării procesului de transformare în sfânt - s-ar fi întâmplat chiar în ziua beatificării.

”Miracolul” ar fi fost recunoscut de teologii Congregației Vaticanului pentru Cauza Sfinților, însărcinați cu analizarea ”dosarelor” candidaților la denumirea de sfinți. Este necesară acum semnătura unei comisii de cardinali și arhiepiscopi, care va fi dată probabil în următoarele săptămâni.

Primul miracol atribuit polonezului a fost vindecarea unei călugărițe franceze, Marie Simon Pierre. Bolnavă de Parkinson, aceasta s-a vindecat după ce a început să se roage la Papa Ioan Paul al II-lea, iar o explicație medicală nu a fost oferită, susține Biserica Catolică.

Suveranul Pontif va fi probabil numit în mod formal drept sfânt pe 20 octombrie sau 24 noiembrie. Ceremonia de canonizare va fi asistată de sute de mii de catolici și va fi prezidată de Papa Francisc, care a fost ales în martie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel