Data publicării:

Vaslui: Şoferul TIR-ului care a acroşat o ambulanţă, cercetat pentru fugă de la locul accidentului

Autor: Giorgiana Croitoru | Categorie: Stiri
WhatsApp
Conducătorul auto al TIR-ului care a acroşat, marţi, o ambulanţă privată ce transporta pacienţi la un centru de dializă este cercetat pentru părăsirea locului accidentului, au informat reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Vaslui.

Purtătorul de cuvânt al instituţiei, Bogdan Gheorghiţă, a declarat, pentru Agerpres, că şoferul le-a spus poliţiştilor rutieri care au efectuat cercetarea în acest caz că nu a avut unde să oprească.

"Conducătorul auto a acroşat o ambulanţă privată intrând cu remorca pe contrasens într-o curbă deosebit de periculoasă, după care şi-a continuat drumul, fiind depistat la o distanţă de 11 kilometri de locul producerii accidentului, pe raza comunei Vultureşti. El le-a declarat poliţiştilor că nu a avut unde să oprească. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârşirea infracţiunii de părăsire a locului accidentului fără încuviinţarea organelor de anchetă. Pe numele şoferului a fost întocmit şi un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă", a spus Bogdan Gheorghiţă.

O ambulanţă privată care transporta pacienţi la Centrul de Dializă Vaslui a fost lovită, marţi, de un TIR, la locul producerii accidentului fiind deplasate patru autospeciale, o ambulanţă TIM, două ambulanţe cu echipaj de prim-ajutor şi o autospecială cu modul de descarcerare.

"La faţa locului, echipajele de intervenţie au găsit o ambulanţă BGS scoasă în afara carosabilului, cu partea din faţă într-un şanţ. Ambulanţa fusese lovită de un TIR, conducătorul auto al autotrenului părăsind locul accidentului. Ambulanţa privată transporta către Centrul pentru Dializă Vaslui patru pacienţi care trebuiau dializaţi. Au fost acordate îngrijiri medicale pentru patru persoane, trei dintre persoanele ce trebuiau dializate fiind apoi transportate la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui cu traumatisme cranio-faciale şi excoriaţii. De asemenea, la UPU Vaslui a fost transportat şi conducătorul auto al ambulanţei, acesta fiind diagnosticat cu traumatism cranio-facial. Cel de-al patrulea pacient din ambulanţă nu a necesitat îngrijiri medicale", a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui, Marius Stanciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel