Vaslui învinge Steaua în derby-ul etapei a şasea
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp

Vaslui a câştigat în faţa Stelei cu 3-1, după ce roş-albaştrii au condus. Acest meci înseamnă prima înfrangere a sezonului pentru stelişti.

Autor: Diana Neacşu

Cel mai aşteptat meci al etapei, Vaslui - Steaua s-a jucat pe un teren dificil, deoarece cu 45 de minute înainte de fluierul de start a început ploaia.

Steaua şi Vaslui s-au întâlnit de 14 ori până acum, 6 victorii fiind de partea bucureştenilor, în timp ce moldove

nii au reuşit să câştige de 4 ori în faţa ros-albaştrilor.

Steliştii sunt ca şi calificaţi în grupele Europa League, după ce au învins cu 2-0 în deplasarea de la Ekranas. De asemenea, roş-albaştrii au avut un start excelent de campionat, cu 4 victorii şi un egal. La Vaslui situaţia este puţin mai dificilă, moldovenii fiind aproape eliminaţi din Europa, după ce Inter s-a impus cu 2-0, în prima manşă a play-off-ului.

Meciul este unul încărcat de miză, cele două echipe fiind candidate serioase la titlul de campionă.

Începutul meciului a fost dominat de stelişti, prima ocazie a roş-albaştrilor fiind semnată de Tănase în minutul 6. Rusescu a ameninţat în două rânduri poarta lui Coman în prima repriză ( 11’, 37’ ), fără rezultat pe tabelă însă.

În minutul 52, Chipciu a transformat  în gol, cu un şut superb, o pasă bună primită de la Tănase. Cel care a creat faza a fost însă Chiricheş, care a ieşit din apărare cu mingea la picior, depăşind mai multi adversari.

La 4 minute după gol, Chipciu ratează o mare ocazie, singur cu Dani Coman. Pintilii reuşeşte şi el un şut bun ( 58’), deviat în bară de acelaşi Coman.

Vasluienii egalează în minutul 60 prin Celeban, care transformă cu o lovitura de cap o centrare venită de la Sânmărtean, la care Stanca a ieşit greşit.

Stanciu, Niculae şi N’Doye încearcă poarta lui Stanca, fără să reuşescă să marcheze. Replica steliştilor vine de la Nikolic şi Pârvulescu, însă Coman este la post, făcând un meci foarte bun pentru moldoveni.

Sânmărtean aduce Vasluiul în avantaj în minutul 84, cu un şut centrare, la care Stanca greşeste din nou. Peste doar 5 minute, Marius Niculae majorează avantajul gazdelor, ridicând scorul la 3-1 cu un şut din marginea careului.

N’Doye primeşte cartonaş roşu în minutul 92, dar este prea târziu pentru stelişti să poată profita în vreun fel de această eliminare. Cele 3 puncte rămân la Vaslui.

Înainte de Vaslui-Steaua, U Cluj şi FC Braşov au terminat 1-1, golurile fiind marcare de Viorel Dinu, pentru gazde, respectiv Georgian Păun, pentru oaspeţi. Tot ieri, Viitorul lui Hagi s-a impus la Piatra Neamţ, cu 3-0 în faţa Ceahlăului. Golurile constănţenilor au fost marcate în repriza secundă de Iancu, Chiţu şi Alibec.

Duminică s-au disputat alte trei partide din cadrul etapei a şasea. Pandurii s-a impus greu la Iaşi prin golul lui Nistor din minutul 92. Dinamo a învins Petrolul, cu 2-1, în Ştefan cel Mare. Câinii au condus încă din minutul 3, graţie golului marcat de Luchin, cu o lovitură de cap. În minutul 29, petroliştii au egalat prin Gicu Grozav, care a reluat în plasă un şut al lui Hamza, respins de Bălgrădean. Ţucudean a adus victoria dinamoviştilor în ultimele minute de prelungiri, după o centrare a lui Munteanu, la care Bornescu ieşit greşit.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel