Data publicării:

Vaslui: Avocatul Poporului s-a autosesizat în cazul unui cabinet medical fără rampă pentru persoanele cu dizabilităţi

Autor: DCNews Team | Categorie: Stiri
WhatsApp
Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia din comuna vasluiană Buneşti Avereşti, unde persoanele cu handicap locomotor nu au acces la cabinetul medicului de familie din cauza lipsei unei rampe speciale.

'Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu cu privire la situaţia din comuna Buneşti Avereşti, judeţul Vaslui, în care persoanele cu handicap locomotor nu au acces la cabinetul medicului de familie din cauza absenţei rampelor. Sesizarea din oficiu vizează posibila încălcare a art. 50 şi art. 52 din Constituţia României privind protecţia persoanelor cu handicap şi dreptul persoanei vătămate de o autoritate publică', se arată într-un comunicat de presă remis de Avocatul Poporului.

Comunicatul precizează că presa a relatat faptul că 'un bărbat cu un picior amputat din Comuna Buneşti Avereşti, judetul Vaslui, cel care de altfel a mai fost filmat în timp ce se târa pe scările dispensarului pentru a ajunge la medicul de familie - a intrat în greva foamei spunând ca nimic nu s-a schimbat in bine, ba mai mult, măsurile luate de guvern i-au lăsat fără alocaţia de hrană pe însoţitorii persoanelor cu handicap'. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel