Data publicării:

Vasilica Mihăilă, mamă a 3 copii, intră în greva foamei. Totul despre alienarea parentală: Legea este blocată!

Autor: Andrei Itu | Categorie: Stiri
WhatsApp

De mai bine de 3 ani, Vasilica Mihăilă din Iași, mamă a 3 copii, trăiește o adevărată dramă. Femeia se află într-un divorț, care a ajuns la 23 de termene în instanță, dar aceasta are o sentință definitivă de custodie totală a copiilor ce nu se poate pune în aplicare. Tatăl îi interzice să se apropie de copii.    

Vasilica Mihăilă atrage atenția asupra unui caz grav de 'alienare parentală', adică o tehnică de manipulare prin care un părinte își îndeamnă copiii să îl urască pe celălalt părinte, un fapt deosebit de grav pentru dezvoltarea emoțională și psiholohică a copiilor aflați în aceste cazuri.

Mai mult, în tot acest timp de 3 ani, s-au întâmplat mai multe fapte reprobabile. De exemplu, Vasilica Mihăilă ne-a spus că a fost încătușată de poliție și audiată mai multe ore, după ce a dorit să își vadă copiii, luându-i de la școală. Deși are o sentință sentință definitivă de custodie totală a copiilor, până când procesul de divorț va fi tranșat, în realitate, femeia susține că tatăl îi ține pe copii la actuala locuință, fără posibilitatea de a-i vedea.

DC News a contactat-o pe Viorica Mihăilă, care ne-a oferit detalii despre acest caz uluitor pentru un stat de drept care se pretinde a fi România. Mai mult, femeia a zis că va începe greva foamei, luni dimineață, la ora 8, la intrarea în Parcul Izvor din București.

2. -imagine fara descriere- (vasilica-mihaila_15748500.jpg)

'Avem hotărâri judecătorești care nu pot fi puse în aplicate. Avem o Lege care este blocată de Comisia juridică, care definește alienarea parentală și care ar putea sancționa abuzatorii. În cazul meu este vorba despre 3 copii care îmi sunt încredințați prin hotărâre judecătorească. Fostul meu soț are 5 minute program de vizită, însă, în realitate, copiii sunt doar la el!', a zis Viorica Mihăilă. 

'Am venit la București, iar mâine dimineață, luni, începând cu ora 8 voi fi la intrarea în Parcul Izvor. Voi începe greva foamei! Sunt foarte hotărâtă! Sunt 3 ani de când bat la ușa tuturor instituțiilor de la București, dar sunt plimbată 'de la Ana la Caiafa'. Am pictat special pentru acest eveniment un tablou, care conturează modul în care acționează sau nu acționează instituțiile statului. Sunt ca moartea, surde și oarbe! Ele nu văd, nu aud! Eu nu sunt singura în această situație.', a zis Viorica Mihăilă pentru DC News.

'Cunosc mai multe cazuri de părinți care nu au acces la copiii lor. Pentru mine este exagerat de frustrant. Locuim la 1 kilometru, dar este inadmisibil ca un copil să fie rupt total de celălalt părinte. Divorțul este între adulți, nu între copii. Și instituțiile statului nu respectă drepturile copilului și ale mele ca cetățean al României. Constituția ne garantează dreptul la libertate, dreptul la demnitate, la familie și ne garantează negru pe alb, dar nu și în fapt!', a mai declarat Viorica Mihăilă, pentru DC News.

'Am făcut toate demersurile legale, plângeri penale pentru nerespectarea hotărârii judecătorești, aceasta fiindu-mi exclusiv favorabilă, am apelat la executori judecătorești, am plătit consilierea psihologică a copiilor, am reluat executarea la care tatăl copiilor a refuzat să se prezinte, am sesizat toate instituțiile statului responsabile cu apărarea drepturilor copilului, simt și văd că nu mai ies din labirintul acesta. Mi-am pus toată încrederea în ei, specialiștii specialiștilor, și au trecut 3 ani de când nu am putut fi măcar o zi cu copiii pe care i-am născut, crescut și ocrotit până în data de 11.05.2021.Sănătatea mea fizică, emoțională și psihică este periclitată de faptul că nu am acces la proprii copii de atâta amar de timp, nicidecum de decizia mea de a intra în greva foamei. Îmi fac griji mari pentru tot ce înseamnă sănătatea copiilor noștri, iubirea mamei este de neînlocuit, dragostea mamei este seva vieții copiilor noștri. Mulțumesc celor care mă iubesc, îndrăgesc, susțin. Nu vă faceți griji pentru mine, plec pe acest drum pentru setul meu de inimioare și pentru alte mii de copii care se află în situația noastră!', a anunțat Viorica Mihăilă pe rețelele de socializare.

Citește și - Totul despre alienarea parentală. Susținerea și protejarea relației părinte-copil, subiectul săptămânii la Ultrapsihologie / video 

Citește și - Părinții care transferă și educă ură. Cristian Anghel: „Îți iau copilul” și cum ajunge minorul în situația de a nu respecta o decizie de instanță / video

Peste un milion de copii care au fost sau sunt abuzați în acest mod al alienării parentale. Autoritățile nu au capacitatea să ia măsuri. Peste un milion de abuzatori trăiesc liniștiți printre noi fără să priceapă că răul pe care îl fac propriilor copii și fără să suporte consecințele acțiunilor lor bolnave. 

Fenomenul alienării parentale poate avea consecințe negative majore asupra relației copilului cu ambii părinți, dar și pentru dezvoltărea sa emoțională și psihologică.

„În foarte multe momente din viață mea am intrat în contact cu părinți care își amenințau foștii parteneri, părinți cu drepturi depline în aceeași fostă familie, spunându-le: „Te las fără copil. Voi lua copilul de la tine. Nu ai nicio valoare. Copilul tău va veni și va sta cu mine. Eu voi lua copilul, tu ești nimeni și nimic”. Evident, totul era pe un ton crescendo, vocea se ducea în sus și emoțiile erau foarte mari. În ce condiții aceste amenințări pot fi cumva bazate? „Îți iau copilul, te las fără copil", când se spun cuvintele astea? Care sunt bazele, cum se poate întâmpla asta, legal?”, a întrebat Radu Leca, în cadrul unei emisiuni despre alienarea parentală.

„Nu neapărat că se întâmplă legal, se întâmplă în viață. Este o ceartă a celor doi, o neînțelegere pe care și-o transferă într-un război al puterii, cine va avea în continuare putere după divorț și puterea și-o monetizează prin copil. Cine are putere asupra copilului este cel puternic rămas după divorț. În felul acesta, a câștigat războiul divorțului.

Ceea ce nu înțeleg acești oameni este că singurul cu adevărat suferind este copilul. Noi, ca și adulți, ne gestionăm cum putem aceste emoții, dar copilul suferă cu adevărat, suferă de două ori. Suferă o dată că nu are relația cu celălalt părinte și, de foarte multe ori, este pus în situația de a-l minți și suferă încă o dată că relația cu părintele la care se află nu este una sănătoasă. Nu poți să ai o relație sănătoasă cu o persoană care transferă și educă ură. Asta face.", a declarat Cristian Anghel, membru al grupului civic ARTEMIS.

 

Alienatorul parental, o persoană bolnavă psihic

 

„Când propriul tău copil nu are niciun motiv să nu aibă nicio relație, ajunge să te urască, această ură este educată de la celălalt părinte. Un astfel de adult nu este un adult sănătos. Dacă societatea nu este încă pregătită să recunoască alienarea parentală este și pentru că va trebui să recunoaștem, în final, că astfel de persoane sunt bolnave psihic. Nu e o problemă majoră dacă o recunoaștem, ca societate, și o tratăm.

Și sunt exemplele cele mai clare acelea în care avem situații de decizii de instanță cu stabilirea domiciliului la un părinte, adică un judecător, un magistrat decide așa ceva. Decide că minorului ii este bine la unul dintre părinți, domiciliul lui trebuie să fie acolo și nu ajunge. Copilul rămâne la celălalt părinte și nu este lăsat să meargă la părintele la care are domiciliul.

Vorbim deja de un comportament educat la un minor care se va transforma, în societate, când va deveni adult, pentru că minorul este pus în situația de a nu respecta chiar el o decizie de instanță. Gândiți-vă în perspectivă ce înseamnă, ca adult, acest copil și ce va deveni el.”, a spus Cristian Anghel la emisiunea „UltraPsihologie” de la DC News și DC News TV.

VIDEO

Youtube video image

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel