Vasile Dîncu: Aeroporturile regionale din Europa ar putea să devină şi obiective militare
Vasile Dîncu susține că aeroporturile regionale din Europa ar putea să devină şi obiective militare.
Vasile Dîncu susține că ar trebui ca aeroporturile regionale din Europa să aibă un dublu rol, să poată deveni şi obiective militare. Ministrul Apărării Naţionale a făcut aceste declarații joi, la Cluj, transmite Agerpres.
"Ne-am dat seama cât de importantă este mobilitatea militară, care va fi asociată în viitor cu dezvoltarea aeroporturilor regionale. Sunt sigur că statele şi Comisia Europeană vor găsi soluţii pentru a lega împreună aceste tipuri de business-uri, ceea ce înseamnă nevoia noastră de a acoperi, din perspectiva securităţii naţionale, teritoriul Europei, şi a avea şi o infrastructură cu dublu rol, adică orice aeroport regional să poate deveni un important obiectiv militar la un moment dat, după strategia de securitate naţională", a declarat Vasile Dîncu.
Dîncu: Atât pandemia de COVID cât şi războiul din Ucraina ne arată importanţa aeroporturilor regionale
El crede că acestor aeroporturi regionale nu le-a fost acordată până acum importanţa cuvenită.
"Atât pandemia de COVID cât şi războiul din Ucraina ne arată importanţa aeroporturilor regionale, care sunt generatoare de creştere economică, de dezvoltare. Din păcate, există o tendinţă a Comisiei Europene şi a puterilor naţionale de a nu da destulă importanţă dezvoltării aeroporturilor regionale. Acestea trebuie susţinute şi considerate elemente cheie ale mobilităţii", a punctat ministrul Apărării.
Vasile Dîncu a participat, joi, la Aeroportul Internaţional "Avram Iancu" din Cluj-Napoca, la Conferinţa internaţională "Aviation-Event 2022 CLJ", unul dintre cele mai importante evenimente ale aviaţiei europene, desfăşurat în premieră în România şi în Europa de Est.
Vasile Dîncu anunță investiții uriașe în industria de apărare a României
Ministrul Apărării, Vasile Dîncu a declarat, marţi, la Parlament, că vom avea în România, în câţiva ani, noi producţii în România de subansamble, de drone, de minisubmarine, armament şi zona blindatelor, el afirmând că se deschide o epocă nouă pentru industria noastră de apărare.
”Există o listă de achiziţii destul de lungă, pe care o avem în programarea din documentul strategic Armata României 2040, asta înseamnă că avem un prag de raportare şi înzestrare în 2026, unul în 2023 şi unul în 2040, la final. Evident că, dacă vom avea bani în plus, vom mări procentul din acest buget, de înzestrare”, a spus ministrul Apărării, precizând că ar putea fi aduse şi proiecte din 2027 şi 2030 mai aproape. Vezi mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News