Data publicării:

Vasile Carnariu este noul șef al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp
Vasile Carnariu a fost susținut pentru nominalizarea  la șefia Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate de către PSD Vrancea
Vasile Carnariu a fost susținut pentru nominalizarea  la șefia Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate de către PSD Vrancea

Vasile Carnariu a fost numit miercuri 30 martie 2022 în funcţia de preşedinte, cu rang de secretar de stat, al Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate, printr-o decizie a prim-ministrului Nicolae Ciucă și publicată în Monitorul Oficial.

Vasile Carnariu a fost susținut pentru nominalizarea  la șefia Agenţiei Naţionale pentru Arii Naturale Protejate de către PSD Vrancea, potrivit monitoruldevrancea.ro

Originar din municipiul Roman, județul Neamț, Vasile Carnariu a absolvit, în 1989, Facultatea de Tehnologia și chimia produselor alimentare și tehnică piscicolă Galați.La absolvire a primit repartiție la IMPPF – Morărit și Panificație Vrancea, ca inginer stagiar. A lucrat și la Panciu, unde era o fabrică de biscuiți. A fost numit apoi inginer șef.

În politică a activat o scurtă perioadă în formațiunea politică Federația Ecologistă după care a intrat în Partidul Social Democrat pe listele căruia a fost ales consilier județean în două mandate 2000-2004 respectiv 2008-2012.

A fost de asemenea și director al APIA Vrancea. 

Începând din 23 februarie 2022, social-democratul Vasile Carnariu  a revenit în postul  director al Direcţiei pentru Coordonarea Agenţiilor de Plăţi în Ministerul Agriculturii, post pe care l-a mai ocupat în perioada 2012-2016.

Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate (ANANP) a fost înființată în anul 2016, prin Legea nr. 95/2016 și funcționează în baza Hotărârii de Guvern nr. 997/2016.

ANANP este o instituție publică cu personalitate juridică, finanțată din venituri proprii și subvenții acordate de la bugetul de stat și funcționează în subordinea Ministerului Mediului.

Scopul ANANP este administrarea unitară și eficientă a ariilor naturale protejate și conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice, reglementate prin dispozițiile Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 57/2007.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel