Vasile Blaga - strategia PNL pentru preluarea puterii și intrarea la guvernare
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Vasile Blaga, mâna dreaptă a lui Klaus Iohannis în campania electorală, a prezentat planul de bătaie prin care PNL va încerca să preia puterea în Parlament, să răstoarne Executivul și să intre la guvernare.

Vasile Blaga a declarat, marți, că opoziția va depune moțiune de cenzură în luna februarie, dar a precizat că "cel mai corect" ar fi ca liberalii să ajungă la putere prin alegeri anticipate.

"Noi dorim să ajungem la guvernare. Nu vom agrea traseismul politic, nici măcar parlamentar, pentru a ajunge la putere. În acest moment există o majoritate declarată în jurul lui Victor Ponta. Au o majoritate cu care să vină să prezinte un buget. Noi nu putem ajunge la guvernare decât constituţional. Noi nu putem introduce o moţiune de cenzură, vom depune în februarie. Nu vom vota nici bugetul", a spus coordonatorul campaniei lui Klaus Iohannis, la Gândul Live.

"Cel mai corect ar fi să ajungem la putere prin alegeri anticipate. Sunt convins că lucrurile nu stau foarte bine în PSD şi în cazul aliaţilor. (...) Moţiune de cenzură şi să picăm două guverne în Parlament. Colegii mei vor agrea. Nu pot să mă pronunţ ce vor face parlamentarii PSD, PC, UDMR şi ceilalţi. Alor noştri le vom explica şi vor înţelege. Va trebui să câştigăm alegerile", a continuat Vasile Blaga.

El a precizat că "frecventabile sunt partidele din Parlament ca să ajungem la majoritate. Trebuie să discuţi cu UNPR, UDMR, minorităţile. Nu vor să plece PSD-iştii de la putere. Vom deschide aceste discuţii la momentul respectiv".

"Dl preşedinte Klaus Iohannis a spus că ne dorim să ajungem la putere. E un ţel prea mic să-l dai jos pe Ponta. Trebuie să ajungem la guvernare", a conchis Vasile Blaga

Citește și: Strategia lui Iohannis în dezbaterea de la Realitatea, dezvăluită de Blaga

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel