Vasile Blaga, scenariu-crunt pentru Traian Băsescu. De ce exclude o alianță cu PSD
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Vasile Blaga, copreședintele PNL, exclude din start o posibilă alianță cu PSD sau una cu Mișcarea Populară, din considerente diferite. Joi, la interviul dcnews.ro, transmis live, Vasile Blaga a vorbit despre șansele PNL și chiar a spus că dacă obțin un scor de 20% pleacă acasă. Despre Mișcarea Populară nu crede însă că va lua nici 5% ca să intre în Parlament. 

Întrebat dacă am putea să vedem, din nou, USL, Vasile Blaga a răspuns: "Deși e o vorbă în politică să nu pui niciodată nu, nu". Copreședintele PNL a continuat: "Eu am experiența conviețuirii cu PSD într-un guvern, în 2009, și atunci un guvern natural- și aveam majoritate clară- ar fi fost un guvern PNL-PDL. Din considerente pe care nu le-am înțeles atunci la domnul Călin Popescu Tăriceanu, pentru că aici a fost problema, am ajuns la un Guvern PDL-PSD. Doar opt oameni din vechiul Colegiu Director  al PDL din acea vreme, printre care și eu, s-au opus unei astfel de construcții și lucrurile n-au mers pentru că PSD nu lasă prizionieri, ei nu știu să guverneze decât dacă nimicesc pe cel cu care sunt în parteneriat".

Vasile Blaga susține că "niciodată într-o fuziune 13% ai PDL și 15% ai PNL nu vor face 28%, ori fac 35-40% și va fi un succes, ori fac 20% și mergem acasă". Copreședintele PNL a precizat că important e ca partidul să demonstreze la vot încrederea pe care o are în el populația, prima dată la locale și apoi la parlamentare. "Și parteneri sunt pentru a face majorități, pentru că e clar că nimeni nu o să scoată 50%, dar nu un guvern cu PSD", a precizat Vasile Blaga, care a exclus din start și o alianță cu Mișcarea Populară, pentru că nu crede că va intra în Parlament: "Eu nu cred că Mișcarea Populară va intra în Parlament". 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel