Vasile Blaga a contestat la CC revocarea sa de la Senat
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
vasile blaga 1
vasile blaga 1

Vasile Blaga  anunţat, marți seara,  că a contestat  la Curtea Constituţională revocarea sa din funcţia de preşedinte al Senatului.

 "Mă cunoaşteţi de atâta timp, niciodată nu am ţinut de un scaun, dar nu pot să stau pasiv sub nicio formă la acest atac furibund la tot ce înseamnă statul de drept, instituţiile lui", a arătat democrat-liberalul.

 Blaga a susţinut că nu au fost respectate niciuna dintre condiţiile necesare revocării din funcţie a preşedintelui Senatului, el amintind că Biroul Permanent s-a reunit în condiţiile în care nu avea cvorum.

 Preşedintele PDL a spus că doi dintre cei care au decis - vicepreşedintele Petru Filip şi un secretar, Gheorghe David - prin demisia din PDL, şi-au pierdut de drept calitatea pe care o aveau în Biroul Permanent al Senatului. "Drept urmare, nu au lucrat în cvorum", a conchis Blaga.

 El a arătat că Senatul s-a întrunit în şedinţă în timp ce el conducea, împreună cu Roberta Anastase, plenul reunit al Parlamentului.

 Senatorul PDL a mai spus că în cererea USL adresată Biroului Permanent al Senatului nu a existat o motivaţie, aşa cum prevede Regulamentul şi Constituţia.

 "Doar eu puteam, în conformitate cu articolul 66 din Constituţie să convoc Biroul", a mai spus el, adăugând că a menţionat toate aceste aspecte în contestaţia adresată CC.

 Interesant este de văzut în cât timp Curtea Constituțională va da curs sesizării lui Vasile Blaga, cunoscând că decizia demiterii lui   Mircea Geoană de la Senat  a fost luată în discuție de judecătorii Curții după circa trei săptămâni.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel