„Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, despre o carte pe care o citește în prezent: "O recomand din toată inima!” 
Data publicării:
Autor: Flaviu Predescu
WhatsApp
Teologul Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, prezent la emisiunea „De Ce Citim – Despre credință și cultură în societatea românească”, a vorbit despre o carte pe care o citește în prezent și pe care o recomandă din toată inima.

„Mi se întâmplă să nu citesc o singură carte de-o dată, cred că nu doar mie. Am, în general, două sau trei cărți pe care le folosesc aproape zilnic. Dar cea mai recentă carte citită, aproape terminată, este o recentă apariție a unui mare gânditor francez, creștin, Rémi Brague, și poartă titlul Modernitatea cu moderație. E o carte pe care o recomand din toată inima.

Este o profundă analiză a modernității, a timpurilor moderne, din perspectiva aceasta pe care o are orice om lucid, orice autor lucid, a degradării în timp a unor lucruri care altădată asigurau o stabilitate socială mult mai mare decât vedem că se întâmplă astăzi în societățile moderne. Este o carte care ne privește pe toți, ar trebui să o citească multă lume. ”

https://www.youtube.com/watch?v=goN9Cd9rGMk

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel