Vasile Bănescu: O țară în care profesorii sunt subsalarizați este o țară care se autosabotează
Autor: Ioan-Radu Gava | Publicat pe: 06 iun 2023, 16:50
WhatsApp
Vasile Bănescu și-a exprimat opinia față de subsalarizarea angajaților din educație.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, e de părere că o țară care ține angajații din sistemul de învățământ subsalarizați este o țară care se autosabotează.

„O țară în care profesorii sunt timp de decenii subsalarizați, ignorați și chiar batjocoriți este una care se autosabotează, se adâncește în impostură și vulgaritate, anulându-și iresponsabil viitorul.

Adevărul elementar este acela că pentru orice societate intrată în derivă, unica soluție este Educația, nu subminarea ei“, a scris Vasile Bănescu pe Facebook.

CITEȘTE ȘI      -      Dan Negru: Mi-am dat întâlnire cu un profesor din Sibiu. Dascălul nr. 1 al țării e de aici / video

Aproximativ 15.000 de profesori au renunțat la grevă

Ministrul Educației a anunțat astăzi că circa 15.000 de angajați din sistemul de învățământ au renunțat la grevă. Totuși, procentul celor care apelează la această formă de protest este încă peste 50%, iar miercuri vor avea loc noi negocieri.

„Ca urmare a măsurilor luate de Guvernul României şi ca urmare a ordonanţei de urgenţă 53 date la 1 iunie, care prevede majorările salariale în învăţământ, putem anunţa că, în acest moment, de la momentul adoptării ordonanţei şi până astăzi, avem circa 15.000 de persoane care lucrează în învăţământ care au renunţat la grevă, dintre care peste 10.000 sunt cadre didactice. În acest moment avem peste 1.000 de unităţi de învăţământ în care nicio persoană nu face grevă. (...) Numărul de şcoli care în integralitate au renunţat la grevă este de 170 între 31 mai şi 6 iunie.

Este o dovadă de încredere a cadrelor didactice în măsurile luate de Guvern şi sperăm ca prin discuţiile pe care le vom relua în contextul negocierii Contractului colectiv de muncă pe sectorul educaţie vom relua aceste negocieri cu federaţiile sindicale mâine şi în contextul altor măsuri pe care Guvernul le va lua - mă refer aici la negocierile pe Legea salarizării - vom putea să vedem o reîntoarcere în sala de clasă atât a cadrelor didactice, cât şi a elevilor“, a spus ministrul Educației.

CITEȘTE ȘI      -      Se amână Bacalaureatul şi Evaluarea Naţională? Sorin Ion, secretar de stat în Min. Educaţiei: Probleme aproape de nerezolvat atât pentru elevi, cât şi pentru profesori

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?