Data publicării:

Vasile Bănescu, mesaj post-Halloween: Spiritele rele sunt ținute la distanță prin credința în Hristos, post și rugăciune

Autor: Elena Aurel | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Sursă foto: Freepik - https://www.freepik.com/
Purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a postat, pe pagina de Facebook, un mesaj în care vorbește despre Halloween. 

Halloween este o sărbătoare cu origini celtice, care are loc în noaptea de 31 octombrie. Aceasta a fost adusă în România mai ales prin influența culturii americane și a altor țări occidentale, prin intermediul filmelor, televiziunii și a internetului.

În țara noastră, Halloweenul este mai ales popular în rândul tinerilor și al copiilor, care îmbracă costume, participă la petreceri tematice și merg la evenimente organizate în acest scop. În principalele orașe, magazinele vând costume și decorațiuni tematice, iar unele locuri de agrement sau cluburi organizează petreceri cu tematică de Halloween.

Purtătorul de cuvânt al BOR susține că această sărbătoare nu zguduie Biserica și o numește „prilej de joacă puerilă" și „prilej de (im)pur divertisment". 

„Post-Halloween

Halloween - o temă care nu zguduie Biserica, în ciuda impresiei suprarealiste a celor mai ușor impresionabili care se sperie chiar în contextul în care sperietura e pe post de sperietoare.

Biserica evoluează într-o societate în care persistă sau revin diverse influențe pre- sau para-creștine.

Misiunea ei este să mărturisească cât mai convingător posibil Adevărul revelat, adică pe Hristos, în mod adecvat realității, timpului și reliefului cultural al omului căruia i se adresează, rămânând fidelă Evangheliei și memoriei perfect funcționale a Tradiției crescute din aceasta, nu unei maculaturi pietist-siropoase sau tradiționalismului care idolatrizează litera și ucide spiritul.

Halloween-ul (în România) - un prilej de (im)pur divertisment, gustat de cei ce caută distracția cu lumânarea, adică aproape cu orice preț.

Creștinismul e sobru, nu sumbru, vitalist, nu morbid, interesat de adevăr, nu de mituri, preocupat de schimbarea/ îndreptarea lăuntrică a omului spre eliberarea acestuia din zona de arest a patimilor, de libertatea reală, de frumusețea morală. Aceea care va salva lumea…

Cultul morților în creștinism presupune rugăciunea pentru sufletele acestora, nu o veselă mascaradă menită să pună pe fugă spiritele rele. Acestea sunt ținute la distanță prin credința în Hristos, post și rugăciune.

Halloween - prilej de joacă puerilă în „societatea spectacolului" inundată de „cultura divertismentului".

Nu chiar una de cea mai bună calitate.", a scris Vasile Bănescu pe pagina de Facebook. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel