Varza va fi mare, suculentă, crocantă și gustoasă. Grădinarii au dezvăluit trei secrete
Udarea corectă a răsadurilor este importantă pentru ca varza să te bucure cu dimensiunea ei.
După plantarea verzei în sol, aceasta se udă la fiecare 2-3 zile timp de 2 săptămâni cu o rată de 7-8 litri pe metru pătrat, spun experții.
După aceea, în absența căldurii, udarea răsadurilor de varză este redusă la 1 dată pe săptămână. Varza timpurie se udă în iunie, iar soiurile cu maturare târzie în august. Puteți uda răsadurile de varză atât dimineața, cât și seara. În același timp, temperatura apei nu trebuie să fie mai mică de 18 grade.
Și afânarea solului nu trebuie neglijată. Cel mai bun moment pentru aceasta este după ploaie sau după udare. Adâncimea afânării va fi de 5-8 cm. Frecvență: la fiecare 6-7 zile.
Varza trebuie afânată săptămâni după plantare în sol, iar afânarea repetată trebuie făcută după 8-10 zile.
Un alt factor important este alimentația. În perioada de creștere a recoltei de varză, este necesar să se efectueze 3-4 pansamente de top, spun experții.
Fertilizează urgent usturoiul cu acest îngrășământ: va începe să crească pe ore, nu zile
La începutul legării căpățânii de varză se recomandă aplicarea următorului îngrăşământ: uree - 8 g/mp, clorură de potasiu - 15 g/mp.
Îngrășăminte organice: soluția lichidă de gunoi de grajd se diluează cu 4-5 părți de apă. Se adaugă apoi 30-40 grame de cenușă (1 găleată la 5 plante).
VEZI ȘI: Îngrășământ din pâine neagră pentru castraveți. Vecinii te vor invidia pentru recolta bogată!Cele mai importante
Pentru a obține rapid o recoltă bogată de castraveți, nu este necesar să cumperi îngrășăminte chimice scumpe.
Este suficient să pregătești un îngrășământ din produsele pe care le ai chiar în bucătărie. Află din acest articol cum să obții o recoltă bogată de castraveți suculenți și crocanți în câteva zile.
Pregătește un îngrășământ pentru castraveți din pâine. Pentru a face acest lucru, umple, pe jumătate, o găleată obișnuită cu felii de pâine neagră. Apoi, adaugă apă cât să acopere pâinea. Pune deasupra o presă și plasează găleata într-un loc cald pentru aproximativ 7-10 zile.
Cel mai bun îngrășământ pentru ceapă: toți vecinii te vor invidia pentru recolta uriașă
După această perioadă, diluează amestecul obținut cu 12 litri de apă. Adaugă și 10 grame de îngrășământ universal.
Important: îngrășământul din pâine este acid, de aceea trebuie folosit doar pe solurile alcaline. Dacă solul din grădină este acid, adaugă cretă sau făină de dolomit.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News