Varză înăbușită cu stafide și ghimbir: un preparat interesant, pe care trebuie să-l gătești măcar o dată
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
 Varză înăbușită cu stafide și ghimbir: un preparat interesant, pe care trebuie să-l gătești măcar o dată. Sursa - Pexels
Varză înăbușită cu stafide și ghimbir: un preparat interesant, pe care trebuie să-l gătești măcar o dată. Sursa - Pexels
Varză înăbușită cu stafide și ghimbir sună ciudat, dar nu te lăsa prins de prejudecăți, pentru că riști să pierzi un preparat cu adevărat interesant, pe care merită să-l gătești măcar o dată. Dă-i o șansă și nu vei regreta.  

Pentru această rețetă puteți folosi atât varza roșie, cât și  albă, deoarece ambele sunt bune pentru sănătatea noastră, ieftine și destul de ușor de gătit.

Este o rețetă ușor de făcut, rapidă, ieftină, potrivită pentru toată lumea și mai presus de toate care este bună pentru sănătatea noastră. 

Tort senzațional de bun: fără ouă, fără lapte și fără unt. Nici de cuptor nu ai nevoie. Notează rețeta  

Acum să vedem ce avem nevoie pentru a pregăti această mâncare delicioasă:

300 grame de varză roșie, 

300 grame de varză albă,

40 grame de ceapă,

40 grame de stafide,

25 grame de ghimbir proaspăt,

sare, piper - după gust,

ulei de măsline extra virgin.

Varză înăbușită cu stafide și ghimbir: un preparat interesant, pe care trebuie să-l gătești măcar o dată. Rețeta pas cu pas

În primul rând, spălăm varza, scoatem cotorul și o tăiem în fâșii  de câte o jumătate de centimetru grosime. Curățați și tăiați ceapa julien.


Crochete de cartofi, la cuptor. Un aperitiv, care poate fi păstrat în congelator mai multe zile

Într-o tigaie se rumenește ceapă în puți ulei, se adaugă varza și se rumenește, la foc iute, câteva minute, amestecând continuu. Se reduce apoi focul, se adaugă sare, piper, stafidele și ghimbirul curățat și ras. Acoperim cu un capac și lăsăm să fiarbă jumătate de oră.

Desert cu banane și ciocolată: fără făina și fără zahăr. Un desert ușor, pentru care nu ai nevoie de cuptor

În timpul fierberii aveți grijă să  amestecați varza și, dacă este necesar, puteți adăuga o picătură de apă. Continuați să gătiți încet, lăsând preparatul să se fiarbă bine.

Prin gătirea lentă, varza se va înmuia și își va elibera lichidele care vor  rehidrata stafidele și va amesteca toate aromele.

Cum putem folosi lămâile pentru îngrijirea personală: șapte trucuri cu adevărat geniale 

Când preparatul nostru este aproape fiert și dacă are prea mult lichid, scoatem capacul, mărim focul și lăsăm să mai fiarbă pentru ca surplusul de apă să se evapore.   

De îndată ce varza înăbușită cu stafide și ghimbir a atins densitatea potrivită, o puteți servi pe masă. Poftă bună! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel