Varujan Vosganian a participat la conferinţa intitulată "Cei mai mari jucători din economie", organizată de Ziarul Financiar.
Data publicării:
Autor: DCNews Team, michirita
WhatsApp

Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a participat joi, 20 iunie a.c, la conferinţa intitulată "Cei mai mari jucători din economie", organizată de Ziarul Financiar.

În discursul său, referindu-se la măsurile pentru relansarea economică a României, demnitarul român a afirmat că reducerea nivelului TVA şi al CAS trebuie să se regăsească printre preocupările de anul viitor ale guvernului. “Cu nivelurile actuale ale TVA şi CAS nu putem avea o creştere de peste 4% pe an, iar criza nu poate fi stăpânită decât prin creştere economică”, a spus ministrul economiei.

În viziunea demnitarului român, actul de guvernare cuprinde patru dimensiuni: competitivitate, relaxare fiscală şi interoperatibilitate, privatizare, locuri de muncă. „Interoperatibilitatea instituţională este conceptul acestui deceniu pentru administraţia românească”, a afirmat ministrul economiei, adăugând că trebuie să existe un suport informatic în care toate datele economice să se regăsească, în timp real, la toate instituţiile statului.

Ministrul Varujan Vosganian susţine introducerea în România a conceptului smart regulation, prin care iniţiatorul unor acte normative să-şi asume responsabilitatea. „Cel care iniţiază un act normativ, obligatoriu, trebuie să prezinte impactul pe buget şi impactul pe competitivitate”, a explicat ministrul economiei.

Referindu-se la programul amplu de privatizări, ministrul Economiei a afirmat că natura proprietăţii este unul din motivele managementului defectuos din companiile de stat şi îşi propune ca în acest mandat să se încheie rolul statului ca actor economic.

Ministrul Varujan Vosganian a afirmat că săptămâna viitoare va prezenta un concept complet nou pentru România - conceptul de investitor român în străinătate – cu o serie de exemple în acest sens precum şi politica de susţinere a investitorilor români în străinătate.

„Industria şi exporturile sunt resursele cele mai importante ale creşterii şi relansării în viitor, pe care trebuie să le abordăm fără prejudecăţi şi cu mult curaj, mai ales că România, în a doua parte a acestui an, reintră pe o creştere economică pozitivă, depinde numai de noi dacă fructificăm sau nu această oportunitate”, a încheiat ministrul economiei.

Biroul de Presa al Ministerului Economiei

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel