CANCERUL, PERICOL la tineri. Dediu EXPLICĂ. Care e vârsta la care apare: IZBITOR. E un sâmbure de adevăr
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Dr. Mircea Dediu a vorbit despre vârsta la care apare cancerul și despre importanța tratamentului integrat în Oncologie, în exclusivitate pentru DC News și DC Medical.

Întrebat care a fost cel mai tânăr pacient al lui și dacă e adevărat că vârsta de apariție al cancerului scade, din cauza stilului de viață în principal, medicul a răspuns:

"Este un sâmbure de adevăr, dar nu trebuie să aducem la o discuție foarte documentată și de amploare, pentru că rămân lucrurile clasice și anume că există tipuri tumorale care sunt mai frecvent întâlnite la adolescenți și tineri, ca cele testiculare, vă dau un exemplu. Mai frecvent la tineri și pe de altă parte alte tipuri tumorale care sunt mai frecvente la pacienții vârstnici precum cancerul de prostată.

Sanador

Sigur, între aceste extreme sunt și alte tipuri tumorale care, aparent, le putem discuta că ar avea o migrare a incidenței către vârte mai tinere, dar nu aș putea să spun că e un lucru izbitor. Aș zice că lucrurile sunt relativ aceleași, poate cu amploare mai mare mediatică, de diagnostic și de accept", a declarat Mircea Dediu, în exclusivitate pentru DC News și DC Medical.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel