Varoufakis aruncă bomba! Ce spune despre situația Greciei
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Fostul ministru elen de Finanţe, Yanis Varoufakis, consideră că n oul plan de asistenţă financiară stabilit de Grecia cu creditorii internaţionali "nu va funcţiona".

"Acordul privind planul de asistenţă financiară nu va funcţiona", a spus Yanis Varoufakis, precizând că el nu este singurul care are această opinie.

"Ministrul Finanţelor, Euclid Tsakalotos, spune, într-o măsură mai mare sau mai mică, exact acelaşi lucru", a continuat Varoufakis.

"Ministrul german al Finanţelor, Wolfgang Schäuble, a mers în Bundestag şi a spus pur şi simplu că acordul nu va funcţiona", a insistat Varoufakis, care a demisionat pe 6 iulie din funcţia de ministru de Finanţe al Greciei, pentru că nu a acceptat continuarea politicilor de austeritate.

"Fondul Monetar Internaţional încearcă în mod disperat să susţină un program bazat pe o datorie suverană nesustenabilă ... . Toată lumea încearcă să aplice acest plan...", a explicat Varoufakis, citat de Mediafax.

"Puteţi întreba pe oricine care ştie câte ceva despre situaţia financiară a Greciei şi vă va spune că acest acord nu va funcţiona", a conchis fostul ministru de Finanțe al Greciei.

Miniştrii Finanţelor din Zona Euro se vor reuni vineri, la Bruxelles, pentru a dezbate şi, eventual, pentru a aproba acordul tehnic privind noul plan de asistenţă financiară destinată Greciei.

Vezi și: Alexis Tsipras a transmis o solicitare urgentă Parlamentului grec

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel