Varianta Omicron. Miniștrii Sănătății din țările G7 se întâlnesc de urgență luni
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Țările din G7 au intrat în alertă din cauza emergenței unei noi variante de coronavirus.

Guvernul britanic, care deţine preşedinţia rotativă a G7 (grupul principalelor şapte economii ale lumii), a anunţat duminică seară convocarea unei reuniuni de urgenţă a miniştrilor sănătăţii din ţările ce formează acest grup, pentru a discuta despre noua variantă Omicron a coronavirusului SARS-CoV-2, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Aşadar, miniştrii sănătăţii din Marea Britanie, SUA, Canada, Franţa, Germania, Italia şi Japonia se vor întâlni luni, 29 noiembrie, pentru a discuta despre evoluţia situaţiei legate de Omicron, în cadrul unei reuniuni de urgenţă, a precizat Ministerul Sănătăţii britanic.

Noua variantă a fost confirmată acum doar câteva săptămâni

Noua variantă a fost confirmată mai întâi în probe prelevate în Botswana începând cu 11 noiembrie şi Africa de Sud începând cu 14 noiembrie. Pe 24 noiembrie Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a fost sesizată cu privire la existenţa noii variante de către Africa de Sud, ţară care a înregistrat în ultimele săptămâni o înmulţire accelerată a cazurilor de COVID-19.

În zilele care au trecut de la anunţul privind existenţa noii variante, cazuri de infectare cu aceasta au fost confirmate şi în ţări din alte părţi ale lumii, precum Israel, Belgia (o femeie venită din Egipt şi aparent fără vreo legătură cu Africa subsahariană), Australia, Olanda, Marea Britanie, Germania, Italia, Danemarca, Cehia şi Hong Kong.

Întregul mapamond se teme



Noua variantă provoacă îngrijorare în lumea întreagă întrucât prezintă mutaţii multiple, dar încă nu este elucidat impactul acestora - contagiozitate, simptomatologie, severitatea bolii, rezistenţa la vaccin, etc - comparativ cu variantele deja descoperite, în special Delta, dominantă în prezent şi cunoscută ca fiind foarte contagioasă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel