Vânzarea de alcool în Tokyo pe durata Jocurilor Olimpice, INTERZISĂ
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Organizatorii Jocurilor Olimpice au luat o decizie care îi va supăra pe fanii veniţi din întreaga lume la competiţie. Vânzarea de alcool va fi interzisă în oraş, dar şi în imediata apropiere a acestuia pe durata competiţiei. 

De altfel, măsura interzicerii vânzării de alcool a dus la apariţia mai multor postări cu hashtagul #anulaţiolimpiada. 

"Ca urmare a sfaturilor experţilor, comitetul de organizare a decis să interzică vânzarea, dar şi consumul de băuturi alcoolice la locaţiile din Tokyo şi din jurul oraşului pentru a preveni răspândirea infecţiilor cu coronavirus", a transmis Seiko Hashimoto, preşedintele Jocurilor Olimpice, conform Reuters. Şi sponsorul principal al Olimpiadei, o berărie, a fost de acord cu măsura. 

Se pare că măsura ar fi fost luată pentru că, spun specialiştii, consumul de alcool încurajează apropierea, vorbitul la un nivel ridicat şi socializarea în baruri, iar acest lucru ar putea ajuta la răspândirea virusului. 

Restricţii pe sărbătorirea victoriilor 

 

Organizatorii au anunţat că urmează să ia o decizie în privinţa permiterii spectatorilor să participe la petreceri, pentru a nu creşte gradul de infectare. 

"Principala provocare la Jocurile Olimpice va fi să ţinem rata infectărilor sub control, prin limitarea petrecerilor şi a mulţimilor. Vrem să avem o Olimpiada sigură", a declarat Yoshihide Suga, premierul Japoniei. 

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au autorizat, luni, prezenţa spectatorilor locali la întrecerile olimpice, impunând însă o limită de 50% din capacitatea fiecărei arene şi de maxim 10.000 persoane, transmite AFP, scrie Agerpres. 

Competiţiile s-ar putea însă desfăşura cu porţile închise în cazul în care infectările cu COVID-19 vor creşte din nou, au avertizat organizatorii cu prilejul unei conferinţe de presă.

Dacă va exista o modificare radicală în situaţia infectărilor, noi va trebui poate să reexaminăm această situaţie şi să luăm în considerare o absenţă a spectatorilor din arene, a avertizat Yuriko Koike, guvernatoarea prefecturii Tokyo.

Tragere la sorți



O tragere la sorţi va determina care din actualii deţinători de bilete vor primi acces la întrecerile olimpice. Cei norocoşi vor trebui să respecte însă măsuri sanitare, precum purtarea măştii de protecţie tot timpul, la care se adaugă interdicţia de a vorbi tare sau de a striga. Accesul spectatorilor străini a fost interzis în luna martie, o decizie fără precedent în istoria olimpismului.

Japonia a tranşat problema prezenţei publicului pe arenele olimpice cu 32 de zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor prevăzută la Tokyo pe 23 iulie.

Cinci părţi au fost implicate la reuniunea privind luarea deciziei privind prezenţa spectatorilor: Comitetul de organizare Tokyo 2020, guvernul Japoniei, guvernul prefecturii Tokyo, Comitetul Internaţional Olimpic şi Comitetul Internaţional Paralimpic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel