Vânt puternic și temporar ninsori în mai multe regiuni din țară
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
ploaie
ploaie

Meteorologii de la INMH a emis o avertizare de intensificări de vânt ce vor depăși, pe alocuri, 60-70/h, precum și ninsori temporare, în special în Munții Apuseni și nordul Carpaților Orientali. Avertizările sunt valabile până la ora 20.00.

În județele Alba, Brașov și Sibiu se vor semnala intensificări de vânt ce vor depăși local 60-70 km/h.

În Maramureş şi Transilvania vor fi condiţii de lapoviţă şi ninsoare, iar în rest, va ploua slab. La munte continuă să ningă. Valorile termice nu urcă mai mult de 8-9 grade.În Dobrogea,  local plouă slab. Vântul pătrunde serios şi în această regiune a ţării. Temperatura aerului nu diferă prea mult faţă de cea de ieri în jur de 8 grade la orele prânzului, atât în Constanţa, cât şi în Tulcea. În Moldova, norii se risipesc, iar temperaturile nu scad prea mult faţă de cele de ieri. Precipitaţii mixte vor cădea izolat în Bucovina, iar la munte trecător va ninge.

Vineri va fi o  zi cu mai mult soare şi doar la lăsarea serii se accentuează nebulozitatea mai ales în vestul şi nord-vestul ţării, dar deocamdată fără precipitaţii. Temperatura aerului va avea valori apropiate de normele climatologice ale datei, de la zero grade în depresiunile Carpaţilor Orientali până la 9-10 grade în dealurile subcarpatice din sudul şi estul ţării.

Capitala va avea parte de o zi frumoasă cu soare şi o maximă de 7-8 grad cu vânt moderat.

Sâmbătă, vremea se va încălzi uşor în cea mai mare parte a ţării astfel încât temperaturile vor fi cuprinse între 5 şi 13 grade. În regiunile vestice, centrale şi nordice, cerul se va acoperi de nori şi temporar va ploua, iar în Carpaţii Occidentali şi în nordul Carpaţilor Orientali vor fi condiții de lapoviță. În restul ţării, se anunţă o zi frumoasă, cu soare şi nori doar de decor. Vântul va continua să prezinte unele intensificări pe crestele munţilor, iar în zonele mai joase nu va trece de moderat.

În Bucureşti va fi frumos, iar temperatura va urca până la 10 grade, după-amiază.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel