Data publicării:

Vânt puternic, la rafală de 90... 110 km/h. Elena Mateescu (ANM): Temperaturi în scădere, cu minime de până la -17 grade

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Vremea
WhatsApp
FOTO: Freepik @wirestock
FOTO: Freepik @wirestock
Meteorologii de la Centrul Național de Prognoză monitorizează atent evoluția vremii și ar putea fi emise alerte de vânt puternic.

Elena Mateescu, directorul Administrației Naționale de Meteorologie, a explicat că este posibil ca în orele următoare ne putem aștepta la noi alerte de tip nowcasting de vânt puternic.

”Cu siguranță se vor amenda alertele meteorologice generale, conform profilului operațional de alertele de tip nowcasting emise pe intervale de până la 6 ore, atunci când situația o impune.

Colegii de la Centrul Național de Prognoză monitorizează 24 din 24 ce înseamnă evoluția vremii. Vorbim de alerta meteorologică generală, de Cod Galben, vizează Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei, nord vestul Munteniei, sudul Banatului, Carpații Occidentali, Meridionali și de Curbură, în zona montană, la altitudinii mai mari de 1.700 m, vorbim de viteze ale vântului care pot depăși la rafală 90... 110 km/h. Va fi viscol și vizibilitate redusă.

În același timp trebuie să menționăm și faptul că pe parcursul nopții care va urma, în zona montană, vitezele montane vor fi în continuare susținute la cote mai reduse, vorbim de 60... 80 km/h”, a declarat directorul Administrației Naționale de Meteorologie la România TV.

Temperaturile, în ușoară scădere

”Din punct de vedere termic, vremea este în ușoară răcire dacă luăm în considerare regimul de temperaturi. Dacă astăzi am consemnat sud-este valori de până la 10-12 grade Celsius, mâine vor fi cel mult 0-7 grade Celsius, cu minime de asemenea negative, între -10 și 0 grade, iar în debutul săptămânii viitoare chiar cu valori de temperaturi în scădere. Este posibil ca, în continuare, în depresiuni să consemnăm valori de până la -15... -17 grade Celsius”, a mai spus meteorologul.

Citește și: Risc de avalanșă la munte. Vezi zonele vizate

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel