Vameşii de la Moraviţa, avertizaţi de descinderile DNA de soţia unui şef al IPJ Caraş
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
vama
vama

Informațiile care vizau descinderi în punctele de frontieră din vestul țării au fost "sifonate" de vameşul Neta Şaptebani, soţia actualului şef al Inspectoratului Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin, subcomisarul Cristinel Şaptebani. Acesta a reușit să dea alarma cu două zile înainte de descinderea DNA în vămi, fapt ce a dus la părăsirea țării de către vameșii Mihnea Feneşan şi Milan Gubic.

Deşi aflată în spital cu copilul, Neta Şaptebani a avut acces la informaţii ultraconfidenţiale legate de operaţiunea DNA, iar înregistrările telefonice existente în dosarul şpăgii din vama Moraviţa, dovedesc că ea este cea care l-a avertizat cu două zile pe vameşul arădean Mihnea Feneşan, scrie pressalert.ro.

Acesta a fugit din ţară şi a fost prins după aproape trei luni în Austria unde s-a ascuns, fiind, ulterior, extrădat. Deşi şef al sectorului Moraviţa o bună perioadă în timpul în care s-a desfăşurat monitorizarea DNA, soţul lui Neta, subcomisarul Cristinel Şaptebani, a fost singurul găsit nevinovat în urma controlului IGPF.

Ba mai mult, în ciuda declaraţiilor mai multor poliţişti de frontieră că i-au dat şpagă şi a înregistrărilor realizate de investigatori că a dat drumul transporturilor de contrabandă, subcomisarul Şaptebani a fost numit, ulterior, de IGPF interimar la conducerea Poliţiei de Frontieră Caraş-Severin.

În ciuda dezvăluirilor despre implicarea sa în dosarul Moraviţa şi a promisiunilor ministrului de Interne, Traian Igaş că va ancheta situaţia, Cristinel Şaptebani a fost numit definitiv în funcţie după ce a câştigat concursul de inspector şef.

Subcomisarul a recunoscut că şeful Managementului Operaţional din IGPF, chestorul Ion Târsănoagă, este " naşul cumnatului meu", adică fratele vămeşiţei Neta. Cumnatul lui Şaptebani este agent la Poliţia de Frontieră şi a lucrat şi în vama Moraviţa. În dosarul disjuns de procurorii DNA, s-a dispus ca Neta Şaptebani să fie cercetată pentru săvârşirea infracţiunii de favorizarea infractorului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel