Valeriu Nicolae îi face praf pe parlamentarii PNL şi PSD: Am luat la rând CV-urile. Din primele 10, nu e niciunul să nu fie impostor
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Parlamentul Romaniei, Camera Deputatilor - Valeriu Nicolae îi face praf pe parlamentarii PNL şi PSD: Am luat la rând CV-urile. Din primele 10, nu e niciunul să nu fie impostor
Sursa foto: Facebook Parlamentul Romaniei, Camera Deputatilor - Valeriu Nicolae îi face praf pe parlamentarii PNL şi PSD: Am luat la rând CV-urile. Din primele 10, nu e niciunul să nu fie impostor
Activistul Valeriu Nicolae trage un semnal de alarmă cu privire la nivelul de pregătire al parlamentarilor români şi spune că aceştia grosolan în CV-uri. 

Valeriu Nicolae a afirmat într-un interviu pentru Libertatea că mulţi parlamentari au trecut în CV că au urmat studiile unor facultăţi la care au fost, de fapt, doar înscrişi. 

"Cel mai uşor e să dau un exemplu chiar de azi. Treceam prin CV-ul deputatei Ionela Viorela Dobrică, care reuşeşte să termine în 2012 ingineria civilă, iar în tot în 2012 e angajată de Parlament la Comisia de Supraveghere a Asigurărilor. În mai puţin de 6 luni, devine preşedinte al Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională, apoi subsecretar de stat, şi acum e în Parlament. Deci domnişoara în cauză, la 23 de ani, devine preşedintele Centrului Naţional de Management pentru Societatea Informaţională, fără să aibă niciun fel de experienţă în domeniu, şi acum ne reprezintă în Parlament, unde e membru în Comisia pentru Tehnologia Informaţiei şi Comunicaţiilor.

Sunt siderante CV-urile. Unele sunt dincolo de sinistru. La 19 ani sunt deja preşedinţi de mari ONG-uri, sunt directori generali ai unor companii fără angajaţi. Am întâlnit recent un domn care devenise director general, şi scria acolo ca şi cum ar fi avut sute, mii de angajaţi. În realitate, firma aia nu are niciun angajat şi a avut un rulaj de 2 shaorme pe zi, 70 euro pe lună. Este în Parlamentul României. 

La 18-19 ani, când sunt în liceu, sunt deja preşedinţi, directori, apoi fac o facultate de tot râsul, una dintre facultăţile din scandalul cu diplome false, şi apoi se mută brusc în poziţii foarte înalte la stat", a declarat Valeriu Nicolae.

Situaţie identică la PSD şi PNL. "La un moment dat, simţi că eşti într-un film prost"

"Avem exemplu. Domnul acesta e şeful în Parlament al PSD-ului. Deci băiatul trece de la director la un bar, la director executiv la aeroportul din Timişoara, şi apoi, după 2-3 ani, devine director la cea mai importantă firmă de mentenanţă electrică a Transelectrica (n.r. Alfred Simonis). Şi el are un liceu de sport şi o bombă de facultate de drept. Fără absolut niciun fel de calificare deci. 

Şi toate sunt aşa. E înnebunitor când îţi dai seama că toţi sunt la fel. Până acum am găsit un CV care este cât de cât acceptabil. Am trecut repede prin peste 100, dar am trecut meticulos prin peste 80. Am luat la rând CV-urile deputaţilor PSD. În primele 10, nu e niciunul care să nu fie impostor. Şi toţi sunt vicelideri PSD.

Situaţia nu e mai bună nici la PNL, avem aceeaşi situaţie. E un băiat care şi-a deschis 9 ONG-uri, toate fac acelaşi lucru, toate sunt finanţate de primăria domnului Falcă. Era reprezentant în şapte consilii de administraţie. Scrie în CV că a făcut o facutlate de Chimie la Timişoara. Dar dacă citeşti atent, vezi că doar s-a înscris acolo, nu a terminat-o niciodată. Şi a făcut o bombă de facultate, tot de drept, că pe toţi i-a lovit justiţie. Aurel-Glad Varga, de la PNL. 

Chestia asta se repetă, o citeşti şi la un moment dat simţi că eşti într-un film prost. 

M-am uitat şi la un senator PNL. Omul are o firmă care din 2005 până în 2016 este pe zero. Nu are angajaţi, zero rulaj, nimic. Are o datorie de 1831 lei. Omul ăsta primeşte brusc un contract de la Direcţia Silvică Suceava de vreo 420.000 lei, pe firma aia care nu a avut nimic", a mai punctat acesta.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel