Data publicării:

Valer Dorneanu, președintele CCR: O decizie privind numirea unui Avocat al Poporului, săptămâna viitoare

Autor: Crişan Andreescu | Categorie: Politica
WhatsApp
Valer Dorneanu
Valer Dorneanu
Preşedintele Curţii Constituţionale, Valer Dorneanu, a afirmat vineri că apreciază amânarea şedinţei de plen a Parlamentului în care să fie numit un nou Avocat al Poporului până la decizia Curţii Constituţionale privind revocarea din această funcţie a Renatei Weber şi şi-a exprimat speranţa ca această decizie să fie dată săptămâna viitoare, urmată de o motivare "într-un termen rezonabil".

Întrebat dacă săptămâna viitoare CCR va da o decizie referitoare la sesizarea PSD privind revocarea Renatei Weber din funcţia de Avocat al Poporului, Valer Dorneanu a răspuns: "Cred că da. Am văzut şi respect decizia Parlamentului (n.r. - de a amâna şedinţa de plen în care să fie numit noul Avocat al Poporului), o apreciez. Sper că o vom da şi o vom şi motiva în termen rezonabil, în înţelesul propriu al cuvântului rezonabil.

Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor au decis joi că plenul reunit al Parlamentului de luni în care urma să fie numit Fabian Gyula în funcţia de Avocat al Poporului se amână pentru a dată ulterioară pronunţării Curţii Constituţionale pe sesizarea formulată de PSD.

Deputaţii şi senatorii au votat, pe 16 iunie, proiectul de hotărâre privind revocarea Renatei Weber de la conducerea instituţiei Avocatul Poporului. revocarea fiind ulterior atacată la CCR de către parlamentarii PSD.

Vezi și: Renate Weber: Un lucru a speriat foarte mult Comisia de la Veneția. A fost pentru prima dată când s-a întâmplat



Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat, pe 23 iunie, cu majoritate de voturi, aviz favorabil pentru ca Fabian Gyula să ocupe funcţia de Avocatul Poporului.

Fabian Gyula este singurul care şi-a depus candidatura pentru această funcţie.

Curtea Constituţională a României (CCR) urmează să discute pe 29 iunie sesizarea Partidului Social Democrat în legătură cu hotărârea Parlamentului nr. 36/2021 pentru revocarea lui Renate Weber din funcţia de Avocat al Poporului, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel