Data publicării:

Valentin Ștefan, directorul Poștei, nu ține cont de contractul colectiv de muncă (CCM). În loc să dea bani angajaților care au copii, a făcut o mișcare controversată

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
După ce au apărut discuții despre concursul pentru funcția de director la Compania Națională Poșta Română (CNPR), acum apar noi probleme în ceea ce-l privește pe actualul șef al Poștei Române - Valentin Ștefan.

Valentin Ștefan a fost desemnat provizoriu, la jumătatea anului 2021, ca director general. Acum își pregătește mandatul de patru ani în fruntea Poștei Române, prin organizarea selecției directorului general prin OUG 109/ 2011.

Acum... după ce am scris, săptămâna aceasta, că există probleme la concursul pentru director la Poșta Română: lipsește declarația de intenție... iată că apare o nouă controversă.

O alocație de rechizite

Și acum vine bomba. Valentin Ștefan încalcă contractul colectiv de muncă (CCM). Astfel, potrivit art.52.2 pct. f. din CCM în vigoare la nivelul CNPR, angajatorul are obligația să acorde salariaților care au copiii, începând cu luna august 2023, o alocație de rechizite pentru elevii din clasele 0-8, în valoare de 100 lei pe an.

2. -imagine fara descriere- (ghiozdan-posta-3_84136200.jpg)


Rezultă indubitabil că dreptul salariatului este exprimat în bani și are o valoare clară de 100 lei. Ce face Valentin Ștefan? Încalcă CCM și purcede la achiziția de rechizite și ghiozdane! Întrebarea este de la ce firme? În contractul colectiv de muncă se specifică negru pe alb că este vorba despre o alocație în valoare de 100 lei, nu de rechizite în valoare de 100 lei! Întrebarea este cum departamentul economic a putut să avizeze așa ceva. Pare a fi o deturnare de fonduri chiar în timp ce se desfășoară concursul pentru funcția de director la Compania Națională Poșta Română (CNPR)!

3. -imagine fara descriere- (ghiozdan-posta-romana-2_92578300.jpg)

4. -imagine fara descriere- (ghiozdan-posta_56423100.jpg)

5. -imagine fara descriere- (alocatie_51864100.jpg)

VEZI ȘI: Controversă la concursul pentru director la Poșta Română: Lipsește declarația de intenție. Iar ce apare în scrisoarea de așteptări... e de noaptea minții - documente

Valentin Ștefan a fost desemnat provizoriu, la jumătatea anului 2021, ca director general. Acum își pregătește mandatul de patru ani în fruntea Poștei Române, prin organizarea selecției directorului general prin OUG 109/ 2011.

O mică mare diferență la tabelul privind calendarul desfășurării procedurii: La Compania Națională Poșta Română (CNPR) este sărită o etapă

De recrutare se ocupă Pluri Consultants România. Candidații trebuie să depună dosarele de candidatură, obligatoriu și în format electronic, pe adresa de e-mail [email protected], adresă a recrutorului Pluri Consultants România. Această companie nu este la primul contract de recrutare pentru un director general prin aplicarea OUG 109/2011 pentru o companie de stat.

Tot în 2023, s-a ocupat de recrutarea directorului general al CNAIR, companie aflată în subordinea Ministerului Transporturilor. 

Doar că la recrutarea pentru Poșta Română... au început să apară problemele. Se cere și o declarație de intenție, iar termenul de depunere este 18.09.2023. Problema este că la Poșta Română lipsește pasul cel mai important, adică depunerea declarației de intenție. Coincidență sau nu... lipsește poate pentru că ar depăși termenul de valabilitate al contractului de mandat al directorului Valentin Ștefan. Vezi continuarea aici - https://www.dcnews.ro/controversa-la-concursul-pentru-director-la-posta-romana-lipseste-declaratia-de-intentie-iar-ce-apare-in-scrisoarea-de-asteptari-e-de-noaptea-mintii-documente_928179.html

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel