Valentin Jucan, solicitare către Victor Ponta: Întâlnire privind fiscalitatea presei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Valentin Jucan, membrul al CNA, îi solicită lui Victor Ponta să ceară ministrului Finanţelor să organizeze o întâlnire cu reprezentanţii media despre o eventuală modificare a fiscalităţii presei. 

Valentin Jucan face referire la declarațiile recente făcute de Victor Ponta cu privire la faptul că Guvernul dorește identificarea unei soluții pentru susținerea televiziunilor de știri. Premierul a precizat recent că Guvernul caută un sistem de sprijinire, prin reducerea taxelor, a presei furnizoare de ştiri, precum posturi de televiziune şi radio, în funcţie de proporţia numărului de ştiri în grila de program, nu şi a presei scrise, deoarece aceasta suportă costuri mai mici în online.

"Propunerea lansată de Primul-ministru vizează facilități fiscale exclusiv pentru o anumită parte a mass-mediei, ceea ce cu siguranță ar ridica probleme de discriminare. Această formă, transpusă într-o măsură recent adoptată de Guvern, ar suna în felul următor: reducerea TVA la pâine, dar numai la cea de tipul 'graham'", spune Valentin Jucan.

Membrul CNA precizează că a avut discuţii cu un fost ministru al Finanţelor, din actualul Guvern, care au vizat posibile măsuri de susţinere a media.

Valentin Jucan îi cere lui Victor Ponta să organizeze o întâlnire cu reprezentanţii media, în cazul în care Guvernul doreşte modificarea fiscalităţii presei.

"Dacă într-adevăr se dorește modificarea fiscalității presei, în sensul de a o sprijini, îi solicit public domnului Prim-ministru Victor Ponta să ceară Ministrului de finanțe organizarea unei întâlniri cu reprezentanții întregii mass-media, astfel încât să poată fi conturate problemele și soluțiile lor", spune Valentin Jucan, scrie Pagina de Media.

VEZI ȘI: Valentin Jucan (CNA), nouă scrisoare către Victor Ponta și Parlament

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel