Valentin Jucan, DEMISIE la CNA
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mircea F. Cristian
WhatsApp
Valentin Jucan, membru CNA, şi-a dat demisa din Consiliu cu o lună înainte de încetarea mandatului.

Valentin Jucan, membru CNA, și-a depus astăzi demisia la Consiliul Național al Audiovizualului, aceasta începând să își producă efecte de miercuri 17 ianuarie, anunţă Agerpres.

'Astăzi, 16 ianuarie, am informat preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului în legătură cu decizia mea de renunţare la calitatea de membru al Consiliului. Decizia intră în vigoare începând cu data de 17 ianuarie. Până la finalizarea mandatului meu - 28 februarie, domnul Mihail Marius Badea va prelua atribuţiile de membru titular al Consiliului, în conformitate cu decizia Parlamentului României din data de 28 februarie 2012. Proiectele personale pe care mi le-am stabilit şi instrucţia academică sunt singurele argumente care stau la baza acestei hotărâri', spune Jucan, potrivit unui comunicat transmis Agerpres.

El a arătat că, în ultimii şase ani, ca membru al CNA şi alţi opt ani în alte funcţii publice centrale, a servit interesul general al românilor.

'Am scos mereu în evidenţă valorile şi principiile în care cred, indiferent de contextul politic, valori şi principii pe care nu le-am negociat niciodată. Cred în continuare că în România se poate susţine o presă echilibrată, cu respect pentru informarea corectă, moralitate şi decenţă', precizează Jucan.

El le mulţumeşte pentru colaborare tuturor reprezentanţilor presei locale şi naţionale şi îi asigură că va continua să fie un partener în orice proces de întărire a independenţei presei. 

Decizia membrului CNA vine cu aproximativ o lună înainte ca acesta să ajungă la finalul mandatului său de șase ani din CNA, care s-ar fi împlinit pe 28 februarie. Locul lui Jucan va fi preluat pentru scurta perioadă care a mai rămas de către supleantul său, Mihail Marius Badea.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel