Data publicării:
Valentin Ionescu, președinte ISF: Tehnologiile blockchain, folosite pentru criptomonede, pot fi utilizate în educaţie
Valentin Ionescu, președintele ISF, a vorbit despre schimbările care ar trebui făcute în domeniul educației, odată cu trecerea pieței la economia digitală.
"Metodologiile educaţionale trebuie să treacă de la convenţie la inovare"
"Odată cu trecerea treptată a pieţei către economia digitală, metodologiile educaţionale trebuie să treacă de la convenţie la inovare. Mai mult, aceste tehnologii contribuie la personalizarea învăţării pentru că se utilizează algoritmi de inteligență artificială în domeniul educaţiei, care au potenţialul de a emancipa studenţii şi de a duce la o personalizare a unui curriculum pentru a satisface nevoile individuale ale elevului, studentului. Analizând foarte cuprinzător aceste metode de învăţare ale unui student şi comportamentul istoric de studiu, analiza învăţării poate fi aplicată datelor colectate, personalizate.
Aplicaţiile pe bază de inteligență artificială ar putea să urmărească progresul elevului, studentului, să emită avertismente profesorului, dacă un student rămâne în urmă, să primească notificări automate despre termenele limita de depunere a proiectelor, să vină cu un plan de învățare personalizată în funcție de datele individuale ale fiecărui elev sau student. În loc de o abordare universală a învăţării la clasă, cred că experienţele personalizate de învăţare care se bazează pe big data, pe software personalizat pot duce la personalizarea acestor experienţe de învăţare", a spus Valentin Ionescu, în cadrul dezbaterii ”Cercetarea ştiinţifică în domeniul financiar. Provocări şi soluţii”, organizată de ISF și DC Media Group.
"Tehnologiile blockchain care sunt folosite în pieţele financiare pentru criptomonede pot fi folosite în educaţie"
"S-a observat că tehnologiile block chain care sunt folosite în pieţele financiare pentru criptomonede, cum sunt registrele distribuite, pot fi folosite în educaţie. Rolul acestora ar fi păstrarea evidențelor precum şi certificarea faptului că diplomele prezentate sunt valabile. Nimeni nu ar mai putea să falsifice vreodată o diplomă, cum nimeni nu ar mai putea să falsifice vreodată o tranzacție într-o piaţă bursieră, dacă s-ar aplica această tehnologie a registrelor distribuite", a mai spus Valentin Ionescu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News