Valentin Ionescu (ISF), precizare importantă despre impozitarea criptomonedelor / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Valentin Ionescu   Foto: Crișan Andreescu
Valentin Ionescu Foto: Crișan Andreescu
Președintele ISF, Valentin Ionescu, a făcut o remarcă, în cadrul dezbaterii „Piața de capital: reglementări și facilități menite să dezvolte piața de capital“, organizată de DC Media Group, despre piața criptomonedelor.

Valentin Ionescu, președinte ISF, a făcut o remarcă referitoare la impozitarea criptomonedelor în cadrul dezbaterii „Piața de capital: reglementări și facilități menite să dezvolte piața de capital“, organizată de DC Media Group:

„Mi-ați ridicat mingea la fileu. Dacă vă uitați cum se impozitează criptomonedele, da, pe site la ANAF... . Există și o opinie emisă de Big Four, în criptomonede (n.r. se impozitează) numai dacă ai profit. Se bagă în declarația globală și numai dacă ai veniturile, nu numai din cripto, dar din alte surse în afară de venitul prin contract din job-ul pe care îl ai zilnic, sub 12 salarii medii pe economie, nu se impozitează, din punct de vedere al CASS-ului“, a spus Valentin Ionescu, președintele Institutului de Studii Financiare.

VEZI ȘI    -    EXCLUSIV  Cea mai bună investiție pe care poți s-o faci. Valentin Ionescu, președintele ISF: Nicio bancă nu oferă o dobândă la fel de bună. Recomand oricui / video

Date interesante despre banii românilor. Marian Siminică (ISF) spune că avem un paradox

Marian Siminică, directorul executiv ISF, a prezentat un sondaj referitor la comportamentul financiar al românilor, în cadrul conferinței „Piața de capital: reglementări și facilități menite să dezvolte piața de capital”, organiazată de DC News.

„Am inițiat un proiect de cercetare la nivelul institutului, bazat pe un sondaj de opinie, realizat cu sprijinul Inscop Research, cu un eșantion de 1303 persoane, acoperire națională, vizând toate persoanele cu vârsta peste 18 ani. Am selectat niște rezultate interesante (...) și sunt niște concluzii care cred că ne vor ajuta ca să ne calibrăm proiectele de educație financiară.”, a spus Marian Siminică, directorul executiv ISF.

„Primul slide se referă la cunoștințele publicului cu privire la acțiuni, obligațiuni sau fonduri. Vorbim despre o acoperire națională - urban, rural, persoane cu venituri mari și venituri mici, avem toate criteriile socio-demografice.”, explică directorul executiv ISF.

„Îngrijorător este că doar două treimi dintre participanții la studiu au spus că au cunoștințe și că au auzit despre acțiuni, obligațiuni și fonduri de investiții. Vă dați seama câtă piață avem pentru educație financiară dacă o treime nu au auzit? Nu mai vorbim de faptul că ei nu sunt nici măcar eligibili pentru a investi pe piața de capital, atâta vreme cât nu au auzit de astfel de instrumente” (citește continuarea AICI).

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Siminică (ISF): Am fost surprins să văd că cei mai mulți români preferă economiile în valută

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel