Cei doi au amintit, printre altele, şi despre reţetele fabuloase ale regretatului Radu Anton Roman din care încă se mai inspiră mulţi români. Bulai a mărturisit că-şi găteşte singur ciorbele şi supele şi că preferă să folosească legume de ţară, în defavoarea celor din supermarket care, spune el, "nu fac nimic."
Val Vâlcu: Am făcut un interviu cu Radu Anton Roman, scriitor, om de cultură, s-a străduit, a umblat prin ţară, a adunat reţete şi a ieşit o carte de bucate scrisă cu talent... se vindea bine! O dădeai cadou.
Alfred Bulai: E o carte frumoasă, merită să ai o în bibliotecă chiar dacă nu eşti gurmand. Noi am fost la confluenţa multor culturi şi multor imperii şi, aşa cum îi stă bine românului, am furat de la toţi. E vorba de ingrediente. Eu pot să fac un produs franţuzesc. Să zicem că ai reţeta. Şi iei şi din magazin produsele, dar nu sunt similare cu cele originale. Ca să nu mai zic că sunt produse care costă foarte mult, dar ai varianta lor ieftină făcută la Dolhasca. Când intri la fineţuri din astea gastronomice chiar trebuie să fie produsul ăla, că altfel nu are acelaşi gust.
Mie îmi place când şi când să gătesc. Îmi place să fac tot felul de chestii. Am o mică problemă, de obicei nu-mi iese niciodată de două ori aceeaşi mâncare. Sunt mai creativ şi mai pun câteodată tot felul de trăsnăi.
Val Vâlcu: O ciorbă de ananas cu borş şi un pic de avocado...
Alfred Bulai: Da, invenţii... Ultima dată am făcut o ciorbă şi aveam nişte ciuperci prin frigider. Am zis să le pun şi pe alea, ce-o fi? Sunt maestru la ciorba de burtă, îmi iese de regulă. O poţi drege, dacă vrei, şi cu un pic de morcov prăjit. Eu nu pun mereu că e multă muncă. De regulă, cu ce iei din Bucureşti nu se face culoare, nu se face nimic, nici gust nu are. Odată mi-aduc aminte că am avut morcovi de ţară, din ăia din pământ, ca lumea, de-adevăratelea, doar vreo doi-trei, adică nu o tonă. Arătau ca naiba, erau strâmbi, nu cum sunt morcovii ăia frumoşi de îi iei tu la supermarket. Ştii cum s-a făcut un roşu, un roz din ăla puternic şi mirosea... Ştii? Aromă naturală.
Val Vâlcu: Dar ştii faza aia cu copiii roz? Tot aşa... au scris că morcovii fac bine, au vitamina A, sănătate curată. Le dădeau părinţii copiilor în prostie. Carotenul ăla strică şi ficatul. Se colorau copiii! Se colorează pielea! Un portocaliu... aşa, exact cum se colorează supa. Morcovul nu face rău, dar când dai un kilogram la un copil..
Emisiunea completă aici:
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- O nouă escrocherie face ravagii în Franța. Ce este metoda "cetățeanul român"
- Satul în care vin turiști din Austria, Germania, Belgia și de peste Ocean. Tanti Emilia dezvăluie secretele ciorbei de miel: ”Este regele ciorbei”
- Mircea Badea, propunere tare pentru șoferii de mașini electrice: Ori protejezi natura, ori ce faci?!
- Salariu minim mai mare decât cel minim pe economie și șase salarii compensatorii pentru toți angajații din bănci. Acordul parafat miercuri cu sindicatele
- Acoperiș pe toate blocurile. Sociologul Bulai vine cu o idee inedită, ca la țară, dar cu ”super rentabilitate”: Micul Paris pe bune!
- Ucraina a refuzat ca o stradă din Odesa să se numească Mihai Eminescu. Ce variante au fost acceptate
- Mugur Ciuvică a spus cine ar fi cel mai bun președinte pentru România: E la ani lumină față de orice contracandidat / video
- Loto 6/49. Rezultatele tragerilor de joi, 25 aprilie, 2024. Report cumulat la Noroc de peste 1,85 milioane de euro
- Iohannis zice că "economia României nu șchioapătă". Coșea: Bineînțeles că nu, pentru că se târâie ca un melc. Ce îi trebuie pentru a deveni "tigru"