Vâlcu, glumă amară după pedepsele cu executare luate de Oprescu și Piedone. ”Nu există, pentru NIMIC iei 5 ani”
Autor: Elena Didila | Publicat pe: 13 mai 2022, 13:11
WhatsApp
Sursa Foto Pexels
I s-a dublat pedeapsa lui Sorin Oprescu: 10 ani și 8 luni de închisoare, sentință definitivă. Inițial, în 2019, Sorin Oprescu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. 

În urma acestei știri, jurnalistul Val Vâlcu a făcut referire la o glumă care reflectă oarecum adevărul zilelor în care trăim și care ne îndeamnă să reflectăm asupra justiției din România anilor 2022: 

"Dacă lui Oprescu îi dă zece ani și lui Piedone patru, e ca pe vremea canalului", spune jurnalistul Val Vâlcu, continuând cu o gluma amară pe care o redăm mai jos:

"- Domnule, tu de ce ești aici?

- Păi eu am fost în Guvern.

G Ad:

- Și cât ai luat?

- 10 ani. Un altul a fost la Ministerul Apărării și a luat 8 ani.

- Tu ce ai făcut?

- Eu nu am făcut nimic.

- Păi și cât ți-au dat?

- 7 ani.

- Nu există, pentru nimic se dau 5 ani".

Sorin Oprescu, condamnat la 10 ani și opt luni de închisoare

10 ani și 8 luni de închisoare a primit Sorin Oprescu. Inițial, în 2019, Sorin Oprescu a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare. Acum i s-a dublat pedeapsa. Decizia din 2019 a fost atacată atât de Sorin Oprescu, cât și de DNA. Sorin Oprescu a cerut achitarea, iar procurorii anti-corupție au cerut o pedeapsă mai mare. 

Este vorba de dosarul în care Sorin Oprescu este acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa, fost director al Administraţiei Cimitirelor, bani care ar proveni din acte de corupţie.

Care sunt acuzațiile DNA

Potrivit DNA, în perioada 2013 - 2015, un grup bine organizat, la care a aderat şi Sorin Oprescu, a înfiinţat în administraţia locală din Bucureşti un sistem prin care operatorii economici care doreau să primească anumite contracte din partea instituţiilor publice aflate în subordinea primarului trebuiau să remită o parte din profitul brut realizat.

Citește întreaga știre AICI.

Citește și...

Gușă: De aia a fost nevoie ca Piedone să fie pedepsit cu executare. Primăria Sectorului 4, DINAMITATĂ

Cozmin Guşă, consultant politic, a explicat de ce a fost condamnat Cristian Popescu Piedone, primarul sectorului 5 al Capitalei, la 4 ani de închisoare cu executare în dosarul Colectiv. Citește întreaga știre AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro