Vâlcu: Cât ar lua Kovesi dacă ar candida / video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Fotografie creată de Element5 Digital, de la Pexels
Fotografie creată de Element5 Digital, de la Pexels
Într-o discuție despre alegerile prezidențiale din 2024, jurnalistul Val Vâlcu a spus, la emisiunea "Deferiți mass-media" de la DC News TV, cât crede că ar obține Laura Codruța Kövesi "dacă ar candida... la ce vrea să candideze". 

"Țin și eu un pariu. Ăsta ar fi și scorul electoral al doamnei Kövesi - 4,99%.", a declarat Val Vâlcu. 

"În 2024 zici tu.", a adăugat Gușă. "Dacă ar candida... la ce vrea să candideze!", a răspuns jurnalistul Val Vâlcu. 

"Dacă n-are partid, tot face mai mult. Eu cred că se va face ceva aici.", a mai spus apoi Cozmin Gușă. 

Procentul ales de Val Vâlcu nu este întâmplător. Amintim, în acest sens, că în contextul acuzațiilor de plagiat în cazul lui Nicolae Ciucă, analistul politic Bogdan Chirieac declara că "doamna procuror general european Laura Codruţa Kövesi, că şi dânsa a avut... mă rog, finalul a fost că a plagiat 4,99% şi asta e în regulă, e bine atât, peste 5% din teză se consideră plagiat. Aşa a spus universitatea. Probabil că peste 10-20 de ani, când se va scrie istoria, nu va fi o pagină albă a universității." (Mai multe detalii, AICI.)

În opinia lui Cozmin Gușă, "va reuși să strângă foarte multe voturi, nu neapărat să și câștige, partidul sau candidatul care va putea să îi convingă pe români că aduce prosperitate pentru că va începe din acest an sărăcirea accentuată pe fondul suprataxărilor, a costurilor energiei, a creșterii de impozite, a fel de fel de taxe care se vor pune. 2022 și 2023 vor fi doi ani la rând în care buzunarele românilor se vor goli. Nu zic că va scădea economia, se vor goli buzunarele românilor pentru că ei sunt învățați să consume destul de mult în continuare. Și atunci, vor avea nevoie măcar să aibă iluzia că cineva îi întoarce la prosperitatea dinainte de 2020, 2021. Noi credem că încă suntem prosperi...".

VEZI ȘI: Prezidențiale 2024. Răsturnare de situație cu Drulă și USR

Jurnalista Diana Tache spunea că varianta discutată de mulți era ca, în 2024, la alegerile prezidențiale, USR să meargă pe mâna lui Cătălin Drulă. Acum pare că avem o răsturnare de situație.

"Varianta care se desprindea pentru alegerile din 2024, din partea USR, era Cătălin Drulă. Dar este „terminat” pentru că fiind interimar la conducerea USR, va fi forjat suficient de mult, astfel încât în 2024 să nu mai conteze. De asemenea, probabil că anul acesta se va forța congres.", a zis Diana Tache la DC News și DC News, în cadrul emisiunii „Miercurea neagră”.

"Sursele noastre spun că este posibil ca viitorul președinte al USR-PLUS să fie domnul Dragoș Tudorache, fost ministru de Interne în Guvernul Cioloș, actual europarlamentar. Este din aripa Cioloș.", a subliniat Diana Tache.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel