Vâlcu aminteşte un banc celebru cu Putin, după gafa lui Cioloş cu PNRR-ul Ungariei
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Dacian Ciolos
Facebook Dacian Ciolos
Val Vâlcu aduce aminte de un banc celebru care explică gafa lui Dacian Cioloş cu PNRR-ul Ungariei şi cu Viktor Orban.

"Cioloş ştia că PNRR-ul Ungariei va fi suspendat, dar s-a grăbit să anunţe. Ca ruşii care ştiau cu o zi înainte că cineva va muri a doua zi şi voiau să trimită condoleanţe", a punctat Val Vâlcu, care a adus aminte de un banc celebru apărut la scurt timp după moartea liderului polonez Lech Kaczynski.

Pe 10 aprilie 2010, o aeronavă de tip Tupolev Tu-154 din cadrul Regimentului 36 al Aviației Speciale poloneze s-a prăbușit în apropierea aeroportului de la Smolensk, Regiunea Smolensk, Rusia, în accident decedând toți cei 88 de pasageri și cei 8 membri ai echipajului. În aeronavă se aflau președintele Poloniei Lech Kaczyński, membri ai Guvernului și ai ramurii legislative, comandanți ai Forțelor Armate, precum și alți demnitari polonezi. Aceștia urmau să participe la comemorarea a 70 de ani de la masacrul de la Katyń.

Iată mai jos bancul: 

"Putin şi Medvedev discută:

- Ştii ce mă gandeam, Medvedev? Să renunţăm la fusurile orare din lume!

- Dar de ce, domnule Preşedinte?

- Păi, mă duc în China să particip la sărbătoarea de ziua naţională şi îmi spun că va fi peste 2 zile. Mă duc în Polonia să prezint condoleanţe şi îmi spun că avionul nici măcar nu a decolat!". 

Cioloş s-a grăbit să anunţe suspendarea PNRR-ului Ungariei, Comisia Europeană l-a contrazis 

”Comisia suspendă aprobarea planului de redresare al lui Orban. (n.r. Viktor Orban, Ungaria). Bine. @RenewEurope (grupul condus de Dacian Cioloș în PE, n.r.)  a întrebat despre asta săptămâna trecută. De ce? Pentru că astăzi nu avem nicio garanție că bani vor merge către ungurii cinstiți-  și nu vor merge doar la prietenii lui Orban", a scris Dacian Cioloş pe Twitter. 

VEZI Cioloș se laudă că a blocat PNRR-ul Ungariei. Chirieac explică efectele pentru România: UDMR, schimbare fundamentală

Dana Spinant, purtătorul de cuvânt al Comisiei, spune că ”Comisia Europeană încă analizează planul Ungariei, analiza nu este încă finalizată”, conform Digi24.

Ministrul de Justiție din Ungaria, Judit Varga, a reacționat pe Twitter la informațiile potrivit cărora Comisia Europeană ar fi suspendat aprobarea planului de redresare al Ungariei.

"Să fim clari: Bruxelles-ul nu a respins planul de redresare al Ungariei! Rămânem deschiși pentru un dialog constructiv cu Comisia Europeană", a transmis Varga pe Twitter.

UDMR, reacţie dură: Nu reprezintă Coaliţia, nu reprezintă România

 

'Niciodată nu am discutat în coaliţie. Nu este poziţia coaliţiei, nu este poziţia Guvernului, este poziţia lui Dacian Cioloş. El nu reprezintă coaliţia, nu reprezintă România, el reprezintă acolo un grup parlamentar al cărui şef este în acest moment. Nu sunt de acord cu acest demers al lui Dacian Cioloş şi cred că a făcut una dintre greşelile cele mai mari ce pot fi făcute în politică. Şi, ştiţi cum e, nicio factură în politică nu rămâne neplătită. (...)

A făcut o greşeală uriaşă. Nu sunt de acord, nu trebuie să intervină niciun europarlamentar într-o astfel de relaţie şi Comisia a făcut precizările necesare. S-a grăbit domnul Cioloş, a vrut să fie rău, n-a reuşit', a afirmat liderul UDMR Kelemen Hunor, la finalul şedinţei coaliţiei de guvernare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel