Vâlcov: Taxă pentru cei din domeniul comunicațiilor. Unde va fi plătită
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Darius Vâlcov
Darius Vâlcov
Darius Vâlcov, consilierul premierului pe probleme economice, a declarat că Guvernul a stabilit o taxă de 3% pentru cei care activează în sectorul comunicaţiilor, sumele urmând să fie folosite "pentru digitalizarea aparatului administrativ de stat".

"Totodată, în domeniul comunicaţiilor s-a stabilit un nivel minim de aproximativ un miliard de euro privind vânzarea licenţelor 5G. S-a ţinut cont de experienţa altor state din UE, şi aici ne referim concret la Italia, unde aceste frecvenţe s-au vândut cu 6,5 miliarde de euro, un stat de aproximativ trei ori mai mare decât România. Totodată s-a stabilit un nivel minim de aproximativ 2 miliarde de euro pentru prelungirea licenţelor 3G, licenţe care expiră parţial în 2020 şi în 2022. Totodată, pentru cei care activează în acest sector s-a stabilit o taxă, care se va plăti către ANCOM, de 3%, taxă care va fi folosită de ANCOM pentru digitalizarea aparatului administrativ de stat", a declarat Darius Vâlcov, vineri, într-o conferinţă de presă la Palatul Victoria.

El a spus că această taxă vine şi ca urmare a unui comportament analizat - şi care a fost considerat incorect de Guvernul României - al celor care ar fi trebuit să plătească taxe pe profit din acest domeniu.

Totodată, a adăugat Vâlcov, s-a hotărât în şedinţa de Guvern majorarea taxei pe viciu în domeniul jocurilor de noroc cu un procent de 2% pe cifra de afaceri.

Vezi și: Vâlcov, răspuns fulminant pentru "avocatul" Iohannis

Dancă(PNL): Vâlcov, portavocea penalilor trebuie să plece...

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel