Vâlcea: Cei doi paramedici, vicecampioni mondiali la competiţia de salvare din Franţa, au fost avansaţi în grad
Data publicării:
Autor: Sebastian Florea
WhatsApp

Cei doi pompieri vâlceni care au câştigat luna aceasta medalia de argint la Competiţia Mondială de Salvare din Franţa au fost avansaţi în grad luni, în cadrul unei ceremonii organizate cu prilejul împlinirii a 11 ani de la înfiinţarea SMURD Vâlcea.

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, avansarea celor doi paramedici s-a făcut în mod excepţional, de la gradul de plutonier major la cel de plutonier adjutant.

"Militarii recompensaţi sunt plutonier major Cârciumaru Cristian şi plutonier major Petria Rareş, aceştia reuşind să ocupe locul doi mondial la proba "Traumă multiplă" în faţa a 34 de echipe din toată lumea. Recompensarea a fost făcută de către conducerea ISU Vâlcea, cu prilejul împlinirii a 11 ani de la înfiinţarea SMURD Vâlcea, cu avizul Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă", au precizat reprezentanţii ISU.

Aceştia au menţionat că la începutul lunii octombrie, echipa de paramedicii vâlceni, câştigătoare a locului I pentru patru ani consecutivi la proba "Acordarea primul ajutor calificat" şi la nivel naţional, va participa la ultima fază a Competiţiei Naţionale de Descarcerare şi Acordarea Primului ajutor Calificat în urma căreia va fi desemnată echipa care va reprezenta România la competiţia mondială de anul viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel