Val Vâlcu: Vă dau eu o bombă. Locul de unde vin munți de gunoaie în România
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Sute de tone de gunoaie au ajuns în România în ultimele zile. Pe acest fond, s-a iscat o dezbatere publică privind o legislație care să limiteze importul de deșeuri în România.

Astăzi, Poliția de Frontieră a anunțat, în două comunicate, că aproximativ 150 de tone de deşeuri de tip şpan au fost descoperite la P.T.F. Vama Veche și alte 23 de tone, la P.T.F. Călărași. 

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Vama Veche, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Constanța, au descoperit, în cinci autocamioane sosite din Bulgaria, aproximativ 150 de tone de deșeuri tip şpan neconforme. De asemenea, în urmă cu două zile, Poliția de Frontieră a efectuat un control asupra unui automarfar condus de un cetățean bulgar, în urma căruia s-au descoperit 23.780 de kilograme deșeuri din șpan fier (citește mai multe AICI).

Potrivit Antena 3, mai multe deșeuri din Africa se îndreaptă spre România. Tot mai multe țări trimit câteva containere în primă fază, iar ulterior, dacă nu sunt probleme, continuă să trimită și alte containere cu deșeuri. La emisiunea Decisiv de la Antena 3, jurnalista Cătălina Porumbel a punctat țările din care vin deșeuri spre România:

„Canada, Norvegia, Marea Britanie, Germania, Slovenia, Portugalia și atenție, Togo.“

Ulterior, jurnalistul DC News Val Vâlcu a intervenit:

„Stați să vă dau eu o bombă. Știți de unde vin, nu mii, zeci de mii de tone de gunoaie, de deșeuri? Din București, doamnă, pentru că Gropișor Dan, pentru că e plin de gropi în București și nu le astupă, nu a făcut nimic cu recuperarea selectivă, iar Bucureștiul generează mult mai multe gunoaie“, a precizat jurnalistul Vâl Vâlcu.

Dan Cristian Popescu a intervenit în discuție: „Domnul Vâlcu a spus un lucru extraordinar de adevărat, noi suntem groapa noastră de gunoi, în primul rând. 98-99% este gunoiul nostru și Bucureștiul a anulat orice program de colectare selectivă.“

„A anulat orice fel de program de orice, și de construcția Catedralei, și de reparat drumuri, și de gunoaie, orice program, te întrebi ce face cu alea șase miliarde, fiindcă a anulat orice program. În afară de creșterea părului lui Nicușor Dan nu crește nimic în București. Eu cred că gropile ăstea din oraș le lasă ca să le umple de gunoaie, asta ar fi o soluție care rezolvă ambele probleme“, a precizat Val Vâlcu.

VEZI ȘI  -  Vâlcu: Pot să mor fericit pentru că mi s-au împlinit profețiile politice!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel