Val Vâlcu: Momentul în care s-a prăbușit Dan Barna. Răsturnarea de situație
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Dan Barna
Dan Barna
Val Vâlcu a vorbit despre demisia lui Dan Barna, dar și despre strategia pe care a avut-o față de USR.

Întrebat dacă a început linșajul în ceea ce-l privește pe Dan Barna, Val Vâlcu a răspuns, în direct la România TV:

"Nu pare a fi. Dacă vrea să-și asume, nu trebuia să organizeze alegeri și să devină președinte împreună cu un grup pe care îl are în jur, înainte de votul la prezidențiale. Asta i-a și reproșat Cosette Chichirău: Nu organizezi alegeri la funcția de președinte, nu-ți securizezi postul de președinte înainte de a candida. Dacă se ducea la Cotroceni, asta e, nu putea să mai fie președintele USR, dacă era un eșec campania, cum a și fost, se trăgea linie și vedea apoi dacă îl susțin sau nu colegii. A acționat exact ca un politician". 

Momentul în care a căzut campania lui Barna

"Din informațiile DCNews, vorbim pe sondaje, pe cercetări făcute chiar de contra-candidații din partea dreaptă a spectrului, momentul de fractură, momentul în care a căzut campania lui Dan Barna a fost odată cu scandalul de presă și nu atât dezvăluirile făcute, cât modul în care a răspuns, modul în care a reacționat la acel răspuns. Iar ieri, o răsturnare de situație, Biroul de Cercetări Sociale a monitorizat opiniile alegătorilor și a constatat că era la 12% Barna, deci a dezvoltat o strategie care l-a dus la 14%, prin descurajarea participării la vot. În ulima săptămână, atacuri puternice în mediul online, cu glume, cu Iohannis, a descurajat o parte din alegătorii de dreapta, de aceea prezența a fost mai mică și blocul compact al devotaților USR l-a urcat un pic la 14 procente. De unde până unde așteaptă acum să-l susțină colegii? Dimpotrivă, cred că e o piatră de moară pentru USR Plus și lucrurile aceastea se vor vedea în dezbaterea internă care ajunge foarte ușor externă, fiind purtată pe internet", a mai adăugat Vâlcu. 

"Gestul de curaj era să nu organizeze alegeri pentru președintele partidului punând practic pistolul la tâmpla USR-ului. El întâi a devenit candidat, apoi și-a securizat postul de președinte și acum zice: Nu domnule, eu am curaj, mă lupt", a mai spus el.

Citește și: Soția lui Barna ar fi avut un limbaj vulgar la adresa membrilor USR: C*c*ții ăștia!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel