Data actualizării:
Data publicării:

Val Vâlcu: Orban, gafa anului în politică. Ar putea duce la îndepărtarea lui

Autor: Dan Carp | Categorie: Politica
WhatsApp
Sursă foto: site PNL
Sursă foto: site PNL
Jurnalistul Val Vâlcu este de părere că declarația făcută de Ludovic Orban, ieri, referitoare la tăierea facilităților fiscale pentru lucrătorii din sectorul IT reprezintă gafa anului în politică. Vâlcu precizează că Partidul Național Liberal încearcă să atragă electorat de stânga, iar președintele PNL s-a grăbit aruncând în luptă o temă de stânga.

"Este gafa anului în politică. Declarația este similară cu atacul lui Traian Băsescu făcut împotriva lui Raed Arafat la Realitatea TV, care a declanșat protestele și sfârșitul guvernării Băsescu. Poate fi așteptată o confruntare pe partea dreaptă între candidatul PNL pentru prezidențiale- Klaus Iohannis și un candidat al USR-PLUS, Dan Barna sau Dacian Cioloș. Bănuiesc că sondajele au măsurat nevoile electoratului și liberalii au ajuns la concluzia că electoratul de stânga rezonează cu mesajul tăierii facilităților pentru cei care lucrează în sectorul IT. Este acel sentiment că unii plătesc impozite, iar alții nu, pentru că au scutiri. PNL, așa cum am arătat și ieri, aleargă în acest moment după electoratul de stânga, care poate înclina balanța la alegerile prezidențiale. În această cheie logică, probabil Ludovic Orban s-a pripit. El a dat prea devreme semnale către electoratul de stânga, a încercat să-i intre în grații pentru a-l deturna către PNL. Dacă vor fi trei milioane de voturi către PNL, alte trei milioane către USR și mai vin alte trei de la PSD către cei din urmă, totul este decis. Electoratul PSD este unul masiv și cel mai important, unul care participă la vot," a spus Val Vâlcu. 

Rareș Bogdan a simțit pericolul 

 

Totodată, jurnalistul menționează că o astfel de gafă ar putea duce la înlăturarea din funcție a președintelui PNL. Totul depinde de viteza de răspândire a mesajului lansat ieri de Orban. Pericolul declarației a fost simțit de Rareș Bogdan care a negat că programul PNL-ului ar cuprinde o astfel de prevedere. 

"Este posibil ca Orban să fi declanșat o manevră de atragere a electoratului și a mers pe o temă de stânga. Problema este că el capătă ostilitatea facebook-ului, a internetului. Toată puterea IT-iștilor care s-a văzut pe rețelele de sociale se întoarce împotriva PNL-ului. Rareș Bogdan a simțit pericolul și a dat imediat o negare. Dacă mesajul lui Ludovic Orban va circula masiv în aceste rețele, totul ar putea duce la înlăturarea președintelui PNL. El va ajunge să fie asociat drept politicianul care este împotriva IT-iștilor," a mai spus Vâlcu.

Reamintim că sâmbătă, la Mediaș, Ludovic Orban a spus că nu i se pare normal ca IT-iștii să beneficieze de facilități fiscale pentru că au salariile cele mai mari din România.

 „Mie nu mi se pare normal ca IT-iştii să fie scutiţi de plata impozitului pe venit. IT-iştii câştigă cel mai bine în România. A fost o perioadă în care să stimulezi, ca oamenii să se ducă spre zona de IT, acuma nu mi se pare normal, vă spun sincer," a spus Orban.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel