Data actualizării:
Data publicării:

Val Vâlcu critică reacția internațională după bombardarea spitalului din Gaza. Cazul din România, din 1990, care a aprins Occidentul

Autor: Roxana Neagu | Categorie: Stiri
WhatsApp
captură video
captură video
Jurnalistul Val Vâlcu critică reacțiile internaționale fulger față de atacarea unui spital din Fâșia Gaza. 

Val Vâlcu este de părere că voci precum cea a lui Justin Trudeau ar fi trebuit să aștepte înainte de a se pronunța împotriva Israelului, după bombardarea unui spital din Gaza. Jurnalistul a dat exemplul din România, din 1990, care a făcut mare vâlvă în Occident, deși era un fake news total.  

”În martie 1990, au fost, la Târgu-Mureș, tulburări. Maghiarii protestau. A avut loc o contra-manifestație a românilor. Maghiarii au bătut mai mulți români, dar pe unul din ei grav: Mihăilă Cofariu. Un grup de reporteri din Irlanda, care erau ”întâmplător” în hotelul din Târgu-Mureș, au filmat scena agresiunii, iar în tot Occidentul a circulat iată cum românii majoritari bat un etnic maghiar minoritar. Mihăilă Cofariu a ajuns în stare gravă la spital, cu sechele pe viață. Adevărul nu mai interesa pe nimeni. Toată presa titra despre violențele din Târgu-Mureș, că românii îi bat pe maghiari, uite ce-i fac bietului cetățean de etnie maghiară, care era român toată ziua, bătut de huligani de etnie maghiară” a spus jurnalistul Val Vâlcu după reacțiile internaționale la atacul asupra spitalului din Gaza. El a adăugat că ”noi am suferit daune de imagine și am văzut ce înseamnă să te pripești în astfel de situații”. 

Amintim că un spital din Gaza a fost lovit de o rachetă, astăzi, murind sute de oameni (unele surse spun 300, altele 500 de decese). Acuzată, de către Palestina, a fost armata Israelului. Au reacționat, pe rând, Egiptul, Qatarul, Iranul, Turcia, Canada, dar și oficiali ai UE. Ulterior, armata israeliană a anunțat că nu a tras rachete spre Fâșia Gaza la momentul atacului, informațiile arătând că este vorba despre eșecul în lansare a unei rachete de către jihadul islamic palestinian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel