Val Vâlcu, ceremonie de decorare. I-a fost acordată Crucea Casei Regale a României
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Val Vâlcu
Val Vâlcu
O serie de ceremonii regale s-au desfăşurat, luni, în Sala Tronului de la Palatul Regal din Bucureşti.

Principele Radu a acordat Înaltul Patronaj Colocviilor Regale şi Premiului Anual Cantemir. De asemenea, a acordat, în numele Custodelui Coroanei, Margareta, certificatul de Furnizor Regal unor companii şi persoane care au primit această calitate pentru prima oară, ca şi unora cărora calitatea de Furnizor Regal le va fi prelungită.

În plus, principele Radu a conferit, în numele Custodele Coroanei, o serie de ordine şi decoraţii regale unor persoane şi instituţii atât din ţara noastră, cât şi din străinătate.

Jurnalistul Val Vâlcu a primit Crucea Casei Regale a României

Crucea Casei Regale a României a fost acordată domnului doctor Val Vâlcu pentru întreaga sa carieră jurnalistică marcată de atenția și interesul său pentru zona socială și domeniul sănătății, punct de interes esențial pentru dezvoltarea comunității. Pentru activitatea sa publicistică în cursul căreia a abordat probleme de interes social, general, cu un ochi critic, dar și limpede asupra problemelor contemporane. Pentru profunzimea și obiectivitatea judecăților sale și pentru felul înțelept în care încearcă să zugrăvească prezentul, pentru susținerea publică a valorilor și proiectelor familiei mele - a fost mesajul transmis de Familia Regală.


Arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Ioan Robu, profesorul universitar Sorin Cîmpeanu şi criticul literar Ion Bogdan Lefter se numără printre personalităţile cărora principele Radu le-a conferit, luni seară, în numele Custodelui Coroanei, Margareta, ordine şi decoraţii regale.

În cadrul ceremoniei desfăşurate în Sala Tronului de la Palatul Regal din Bucureşti, arhiepiscopul romano-catolic de Bucureşti, Ioan Robu, şi avocatul Ioan-Luca Vlad au fost decoraţi cu Ordinul Coroana României în grad de Comandor; profesorul universitar Sorin Cîmpeanu, rector al Universităţii de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară din Bucureşti, preşedintele Consiliului Naţional al Rectorilor, şi regizorul Sanda Manu au primit decoraţia regală Nihil Sine Deo; dr. Akkan Suver - Ordinul Coroana României în grad de Ofiţer; Jean Paul Diringer, primarul comunei Soultzmatt, şi dr. Val Vâlcu - Crucea Casei Regale a României; criticul literar Ion Bogdan Lefter - Ordinul Coroana României în grad de Cavaler. Tot în numele Custodelui Coroanei, principele Radu a conferit Medalia Regală pentru Loialitate Asociaţiei Tradiţia Militară şi lui Mihai Gânj, Fady Chreih şi dr. Wargha Enayati.

La ceremonie a fost prezentă principesa Maria. Anterior acestui eveniment, principele Radu a acordat Înaltul Patronaj Colocviilor Regale şi Premiului Anual Cantemir, precum şi certificatul de Furnizor Regal unor companii şi persoane care au primit această calitate pentru prima oară, ca şi unora cărora calitatea de Furnizor Regal le va fi prelungită.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel