Val Vâlcu: Adevăratul război, cu Greenpeace! Au jucat bine, au speculat frica . Dacă mâine apare fuziunea nucleară, la revedere, Rusia!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Elena Didila
WhatsApp
Foto Ilustrativ Pixabay
Foto Ilustrativ Pixabay
În emisiunea Deferiți mass-media, realizată de DC News, jurnalistul Val Vâlcu, împreună cu analistul politic Bogdan Chirieac, au discutat despre posibila cale pe care ar putea-o lua războiul dus de ruși în Ucraina, dar și despre miza energetică a acestui război. 

Jurnalistul Val Vâlcu a făcut observația după declarația făcută din Spania, de către Petro Sanchez cu privire la negocierile de pace ce ar trebui purtate de Ucraina cu Rusia. 

Premierul spaniol Pedro Sanchez vrea ca Ucraina să negocieze cu Vladimir Putin

Iată dialogul purtat: 

Val Vâlcu: ”Ceea ce sugerează acum e așa: capitalismul a învins democrația. Ca să nu ne scadă PIB-ul, banii, conturile, ca să nu ne tulburăm confortul, acceptăm ca o țară independentă fie hăcuită de un agresor similar cu Germania Nazistă, acceptăm încălcarea tratatelor internaționale. Noi, Uniunea Europeană, marea putere, nu suntem în stare să ne aranjăm lucrurile în propria curte dar vrem să contăm pe plan internațional. Cam asta e ce propune Spania pentru ca să nu își piardă confortul.

Bogdan Chirieac: ”Pedro Sanchez a vorbit un cuvânt mare care se numește PACE și care ar trebui să stea pe masă. Niciunul dintre noi nu crede că lucrul acesta se va întâmpla anul acesta sau chiar în 2024. Dar acest război va trebui să aibă o finalitate”.

Val Vâlcu: ”Da, în zece ani va avea o finalitate dacă se intră într-un război de uzură, dacă Occidentul susține Ucraina, în zece ani nu va mai fi nevoie de Rusia”. 

Bogdan Chirieac: ”Să știi că pacea în zona asta nu înseamnă neapărat reluarea relațiilor economice cu Rusia”.

Val Vâlcu: ”Știi cu cine este adevăratul război? Cu Greepeace. Dacă acest gen de organizații finanțate de alții, gen OPEC, URSS, etc... nu opreau dezvoltarea centralelor nucleare, nu mai aveam criza carbonică și nu mai aveam nevoie nici de Rusia. Dacă mâine apare fuziunea nucleară... la revedere Rusia. Lucrurile puteau fi rezolvate cu energia nucleară. Tehnologia se tot rafina, devenea tot mai sigură... În fine, asta e. Au jucat bine, au speculat frica, exact cum fac și acum, frica de vaccin, frica de lipsa gazelor. Sunt pârghii activate în momente cheie, au și Internetul, au și rețelele sociale acum... postacii, trolii...”. 

În ceea ce privește ultima mișcare a Kremlinului, referitoare la apariţia pe reţelele sociale a unor înregistrări video şi fotografii care arată presupuse sisteme antiaeriene şi antirachetă Panţîr-S1 pe acoperişul Ministerului Apărării Rusiei şi al ale altor clădiri din Moscova, Val Vâlcu a declarat: 

”Dar ideea cu lansatorul pus pe bloc, analiștii spuneau că vor să dea un semnal, să transmită un semnal public. Eu mă gândesc dacă nu transmite și alt semnal, și anume că războiul se duce la Moscova între KGB, Ministerul Apărării și nu se apără de ucraineni, ci de dușmanii de acolo, Grupul Wagner sau mai știu eu ce fracțiuni de putere sunt la Moscova. Și-a pus Gherasimov rachete pe casă în caz că îl atacă KGB-ul”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel