Update: Raed Arafat, semnal de alarmă pentru turişti/ Val de tragedii pe litoral. Trei persoane au murit
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Val de tragedii pe litoralul românesc. În staţiunea Mamaia, mai multe persoane au fost scoase din apă de salvamari. 

Update: "Sfaturile date de salvamari sunt încălcate, chiar dacă este arborat steagul roșu, oamenii intră în apă și riscă. Și astăzi avem trei decedați la o singură intervenție de la Mamaia și altă persoană dintr-un alt loc, tot din Mamaia, transportată cu elicopterul în stare gravă. Deci, singurul apel este să asculte recomandările celor de la salvamari. Salvamarul știe că marea este agitată și când arborează steagul roșu există motive pentru acest lucru, chiar dacă oamenii sunt înșelați că pot face față valurilor. Când intră în apă își pierd controlul. Eu cred că astfel de comportament le vedem și când închidem drumurile și când luăm alte măsuri, în alte situații. Există o parte din populație care se crede mai pregătită și mai deșteaptă decât autoritățile. Aici este același fenomen, numai că acolo sunt concentrați mulți. Populația va trebui să înțeleagă că cei care îi sfătuiesc nu au niciun interes să le strice vacanța, ci să-i păstreze în siguranță și să le salveze viața. Salvamarul, când ridică steagul roșu, el previne aceste situații. Dacă nu sunt ascultați înseamnă că fiecare intră pe propria răspundere””, a mai explicat Raed Arafat, la Digi24.

Update: IGSU, mesaj pentru turiştii români de pe litoral. 

"În ultimele ore, am fost martorii unor evenimente tragice în care valurile mării au făcut iarăși victime.

Șapte persoane au fost surprinse de curenții puternici și duse în largul mării. Chiar dacă intervenția salvamarilor, a martorilor și a echipelor de salvare a fost promptă și victimele au fost extrase la mal în scurt timp, suntem profund îndurerați să vă informăm că trei dintre acestea și-au pierdut viața.

Una dintre persoane se află în stare gravă, fiind transportată la spital cu elicopterul SMURD, iar alte trei sunt sub supravegherea atentă a medicilor.

Situațiile s-au produs în stațiunea Mamaia, pe fondul valurilor mari și a curenților puternici.

Vă îndemnăm să vă informați cu privire la condițiile de înot, să alegeți zonele desemnate pentru scăldat și să ascultați mereu sfaturile salvamarilor.

Siguranța voastră și a celor dragi trebuie să fie mereu pe primul loc", transmite IGSU.

Update: A fost arborat steagul roşu pe tot sudul litoralului. Asta înseamnă că nimeni nu are voie să intre în apa mării. 

Update: Şi al treilea om scos din valuri a fost declarat decedat în urmă cu scurt timp. 

Conform Antena 3 CNN, din nefericire salvamarii au declarat decesul în cazul a două persoane. În paralel, are loc o altă operaţiune de salvare a unei persoane scoase din marea învolburată. La acest moment se aplică manevre de resuscitare şi acestei persoane. 

Pe litoral, în staţiunea Mamaia este ancorat steagul galben, ceea ce înseamnă că doar înotătorii experimentaţi au voie să intre în apă, din cauza valurilor şi curenţilor puternici. 

Vom reveni cu alte detalii. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel