Val de omagii în Australia și la Hollywood după moartea vedetei pop Olivia Newton-John - Video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Val de omagii în Australia după moartea vedetei pop Olivia Newton-John
Val de omagii în Australia după moartea vedetei pop Olivia Newton-John
Australienii s-au declarat marţi şocaţi şi întristaţi când au aflat vestea decesului legendei pop din anii '70 şi '80 Olivia Newton-John, vedeta celebrului musical ''Grease'', la vârsta de 73 de ani, în reşedinţa sa din sudul Californiei, transmite Reuters. 

Începând cu prim-ministrul Australiei, omagiile dedicate artistei recompensate cu patru trofee Grammy şi care a crescut în Australia au curs în valuri. A fost lăudată pentru munca sa pasionată pentru promovarea cercetării şi îngrijirilor în domeniul cancerului după ce s-a luptat cu această boală timp de de 30 de ani.

În Sydney, rezidenţii laolaltă cu turiştii au împărtăşit amintiri dragi din vremea copilăriei marcate de melodii din repertoriul lui Newton-John, printre care piese precum Physical şi Hopelessly Devoted to You.

M-am uitat (la Grease) de nenumărate ori când eram copilă şi adolescentă, aşa că da, este un mare şoc. Este o legendă a Australiei, foarte trist, mult prea tânără pentru a muri, a declarat în Sydney Clara Zwack, o cercetătoare ştiinţifică.

Televiziunea australiană a fost invadată cu numeroase cereri de a difuza piesa lui Newton-John din 1980 Xanadu, din coloana sonoră a filmului cu acelaşi titlu.

Vedeta pop a fost diagnosticată cu cancer în 1992, iar în 2017 a dezvăluit că boala s-a extins în regiunea lombară, artista fiind nevoită să-şi anuleze concertele. Decesul Oliviei Newton-John survine după ce Australia a mai pierdut alte două personalităţi din domeniul muzicii într-un interval de doar o săptămână - Judith Durham, vocalista trupei The Seekers, şi cântăreaţa şi compozitoarea indigenă Archie Roach.

VIDEO

A făcut atât de multe pentru Australia...centrele de sănătate din Melbourne, aşa că da, e un mare şoc şi tristeţe, a spus Lynette, o rezidentă de 69 de ani din Sydney.

Prim-ministrul Anthony Albanese a numit-o pe Newton-John o strălucire veselă în vieţile noastre.

Moştenirea ei va dăinui, în muzica şi filmele ei, în convingerea ei că într-o zi va fi descoperit leacul pentru cancer, a scris Albanese pe Twitter, notează Agerpres.

Hollywood-ul deplânge moartea Oliviei Newton-John

Hollywood-ul, lumea muzicală şi industria divertismentului în general au deplâns luni moartea cântăreţei şi actriţei Olivia Newton-John la vârsta de 73 de ani, după mai bine de trei decenii de luptă cu cancerul la sân, relatează EFE.

John Travolta, partenerul ei din musicalul 'Grease' (1978), a fost unul dintre primii care i-a dedicat câteva cuvinte colegei sale de scenă:

'Draga mea Olivia, ne-ai făcut vieţile mult mai bune. Influenţa ta a fost incredibilă. Te iubesc atât de mult. Ne vom vedea mai târziu şi vom fi din nou împreună. Al tău, din prima clipă şi pentru totdeauna'.

Travolta şi-a încheiat mesajul, postat pe Instagram, cu 'Danny al tău, John al tău', referire la personajul pe care l-a interpretat în film, amintit de nenumăraţi actori, regizori şi artişti ca fiind una dintre cele mai mari surse de inspiraţie ale lor. La câteva minute după ce a aflat de moartea sa, regizorul filmului 'Grease', Randal Kleiser, a trimis o declaraţie pentru The Hollywood Reporter în care a spus că are 'inima frântă' şi a amintit de prietenia lor de 40 de ani.

A fost unică şi amabilă. În peste patru decenii de prietenie, nu a arătat decât dragoste faţă de toţi cei pe care i-a întâlnit. Olivia era exact aşa cum ţi-ai fi imaginat-o. Îmi va lipsi pentru totdeauna', a adăugat el.

Viola Davis, Antonio Banderas, George Takei, Mia Farrow şi James Gunn s-au numărat printre numele din showbiz care şi-au exprimat condoleanţele. Academia de la Hollywood, care decernează anual premiile Oscar, s-a pronunţat şi ea, menţionând că 'Grease' nu numai că a fost filmul cu cele mai mari încasări din 1978, dar că a devenit 'pentru totdeauna' 'cuvântul', referindu-se la idila dintre starurile musicalului.

Olivia Newton-John a murit la 73 de ani în California de Sud

Olivia Newton-John avea 73 de ani şi "s-a stins la ferma ei din California de Sud luni dimineaţă", a transmis John Easterling, soţul acesteia. 

"Olivia a fost un simbol al triumfului şi speranţei în călătoria sa de peste 30 de ani cu cancerul de sân", a mai spus soţul actriţei, citat de huffpost.com.

"În loc de flori, familia are rugămintea să fie făcute donaţii în memoria ei în fondul Fundaţiei Olivia Newton-John", se mai arată în mesaj. 

Cauza decesului nu a fost făcută publică, dar surse apropiate actriţei au transmis pentru TMZ că "după 30 de ani, a pierdut lupta cu cancerul de sân, care a metastazat". 

Olivia Newton-John a câştigat 4 premii Grammy.

Printre cele patru premii Grammy câştigate de Olivia Newton-John se află şi trofeul ce i-a fost atribuit în 1974 pentru piesa "I Honestly Love You" la categoria "înregistrarea anului".

Olivia Newton-John s-a născut la Cambridge, Anglia, tatăl ei fiind galez, Brinley ("Bryn") Newton-John, iar mama sa fiind născută la Berlin, Irene Helene (născută Born). Mama sa este cel mai mare copil al fizicianului teoretician, laureat cu Premiul Nobel, Max Born. Familia mamei sale a părăsit Germania înainte de cel de-al doilea război mondial pentru a evita regimul nazist (Max Born, bunica Oliviei din partea mamei având părinți evrei). Este o rudă îndepărtată a lui Ben Elton, scrie Wikipedia.

Olivia Newton-John, mărturii după diagnosticul de cancer. Secretele tratamentului

Vedeta din Grease a fost diagnosticată pentru prima dată cu cancer la sân în 1992, boală cu care s-a confruntat din nou câţiva ani mai târziu. În septembrie 2018 a dezvăluit că a fost diagnosticată cu cancer pentru a treia oară.

Cu toate acestea, cântăreaţa şi actriţa a declarat pentru publicaţia Daily Mail Australia că nu consideră acest diagnostic o bătălie, adăugând: Nu mă las învinsă şi mă împac bine cu acesta.

"Nu mă gândesc foarte mult la acest lucru, ca să fiu sinceră. Respingerea este un lucru minunat. Devin mai puternică şi mai bine pe zi ce trece", citează Press Association. 

"Duc o viaţă minunată şi intenţionez să merg în continuare", a menţionat vedeta, care a luat cuvântul cu ocazia galei G'Day USA, eveniment desfăşurat în Los Angeles.

Actriţa a mai adăugat atunci că este hotărâtă să fie martora descoperirii tratamentului pentru cancer în timpul vieţii ei.

Newton-John, cunoscută pentru rolul liceenei Sandy Olsson în pelicula Grease, a dezvăluit cu o ocazie anterioară că utilizează uleiul de canabis pentru a reduce durerea şi că, de asemenea, a renunţat să mai consume zahăr, citează Agerpres.

În 2008, actriţa a înfiinţat Cancer and Wellness Centre în Melbourne, Australia. Vezi articolul inițial aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel