Val de nereguli la spitalul din Corabia. Fetiță cu mâna fracturată, bandajată de medic PESTE TRICOU. Vasile Barbu: Aș mătura cu ei pe jos
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Foto cu caracter ilustrativ Pexels
Un nou incident revoltător la spitalul din Corabia. O fetiță de doar 4 ani a fost bandajată de către un medic ortoped peste tricou. 

Spitalul din Corabia este în centrul atenției publice după mai multe incidente revoltătoare. După cazul bătrânului care a fost lăsat să zacă pe jos, pe holurile spitalului, și al femeii care a murit în curtea spitalului în timp ce aștepta să i se elibereze o scrisoare medicală, un nou caz a ieșit la iveală. 

Un medic de la spitalul din Corabia este acuzat că a bandajat mâna unei fetițe de 4 ani peste tricou, transmite RealitateaPlus. Tatăl fetiței a postat o fotografie cu fetița bandajată pe o rețea de socializare.  El susține că medicul nu a știut cum să pună corect acest bandaj, iar copila acuza dureri și disconfort. Copilul a ajuns într-un final la spitalul din Slatina, unde i s-a pus alt bandaj care, potrivit părinților, nu o deranjează și îi ține mâna imobilizată corespunzător. Conducerea unității medicale se apără și spune că bandajul la copiii mici nu se pune direct pe piele, iar medicul de gardă a recurs provizoriu la această metodă  până când fetița urma să fie consultată de un medic ortoped. 

VEZI ȘI: Bătrână decedată în curtea Spitalului Corabia, în așteptarea unei scrisori medicale

"Aș mătura cu ei pe jos"

Președintele Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, Vasile Barbu, a comentat acest caz atrăgând atenția asupra faptului că nu este un incident singular, iar lucruri similare se întâmplă în multe spitale din România.

"Revolta este una firească. Am avut-o și eu de nenumărate ori în ultimii ani. Am întâlnit astfel de situații deplasându-mă la mai multe spitale din țară, primind poate 10 mii de reclamații pe an din partea pacienților. Este de-a dreptul strigător la cer, să știți că de multe ori chiar deplasându-mă la fața locului, dacă nu m-aș stăpâni, aș mătura cu ei pe jos pentru că sunt de o nemernicie de nemăsurat. În momentul în care te duci și le spui: "Domnule, poți să faci mai mult pentru omul acesta. Omul este într-o suferință aici", s-au dezumanizat unii dintre ei, iar în Corabia acolo sunt probleme și în zona de medicină de familie.", a declarat Vasile Barbu, președinte al Asociației Naționale pentru Protecția Pacienților, la RealitateaPlus.

VEZI ȘI: Echipe de control la spitalul din Corabia, după ce au apărut imagini cu un bătrân căzut pe holul spitalului, fără a primi ajutor

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel