Val de migranți afgani în Europa. Bogdan Chirieac, despre adevăratul pericol: Vor ajunge...
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Analistul Politic Bogdan Chirieac a explicat de ce s-ar putea teme Europa în ceea ce privește valul de migranți afgani. 

Bogdan Chirieac a comentat în direct la România TV despre valul de migranți afgani ce se va îndrepta spre Europa. Întrebat de Lili Ruse dacă o să fie România punctul terminus al refugiaților din Afganistan, analistul politic a răspuns: 

”Nu. Slavă Domnului! Nu suntem în spațiul Schengen, nu am fost în pericol nici la precedentul val de migranți, vor să meargă în Germania. Vor ajunge așa cum au ajuns și ceilalți, Am văzut că au luat-o prin Serbia, în general, au încercat să pătrundă în Ungaria, din Ungaria e spațiu Schengen și unde ajunge aia este, te poți duce până în Portugalia fără control. Probabil că statele europene vor introduce controale la frontiere, chiar dacă sunt membre în spațiul Schengen. Apoi, dacă migranții vin prin Ucraina, mai degrabă se strecoară prin Slovacia și de acolo iar prin spațiul Schengen. Eu personal nu sunt foarte îngrijorat. Îngrijorarea nu este pentru oamenii aceștia care fug din calea năpastei ci să nu fie printre ei, că până la urmă nu au avut capacitate să discearnă nici la precedentul val de migranți, să nu fie printre ei teroriști, talibani disimulați în refugiați și care la un moment dat să îți provoace mari necazuri. Au fost numeroase atentate în Europa, atunci când a fost valul de migranți sirien”, a declarat analistul politic Bogdan Chirieac.

CITEȘTE ȘI: Macron, discuție telefonică cu Biden: E o „responsabilitate morală colectivă” să evacuăm aliații afgani din Kabul 

Polonia va construi un GARD la granița cu Belarus din cauza migranților

Oficialii polonezi au declarat că țara va construi un gard la granița sa cu Belarus pentru a reduce afluxul de migranți. Varșovia a acuzat  guvernul din Belarus că trimite migranți către Polonia, scrie BBC. 

Polonia și statele membre ale UE, Lituania și Letonia, au înregistrat o creștere accentuată a migranților din Orientul Mijlociu și Asia. Țările spun că mulți dintre migranți sunt transportați în Belarus și direcționați peste graniță de către Belarus. UE a acuzat Belarusul că folosește migranții ca armă ca răspuns la sancțiunile pe care le neagă.

Sancțiunile au fost impuse în iunie pentru represiunea președintelui bielorus, Alexander Lukashenko, împotriva protestatarilor și arestarea unui jurnalist disident la bordul unui zbor Ryanair care a fost forțat să aterizeze la Minsk.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel