Val de infectări COVID. Simonis: Guvernul României pare preocupat de orice altceva
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Alfred Simonis
Alfred Simonis
Alfred Simonis, deputat PSD, este de părere că ”situația este dramatică” în ceea ce privește trendul ascendent al cazurilor de Covid-19. 

Deputatul PSD Alfred Simonis a intervenit miercuri seara în direct la România TV unde s-a arătat indignat de faptul că Guvernul nu este preocupat mai mult de gestionarea pandemiei de coronavirus. 

”Situația este una dramatică. Din păcate, față de alte țări, Guvernul României pare preocupat de orice altceva decât de sănătatea oamenilor. Nu am spus că e ușor. Dacă aș fi văzut Guvernul, președintele, majoritatea parlamentară, preocupată măcar la jumătate față de cum e preocupată de alegerile parlamentare, atunci probabil că ar fi fost altceva. Un eventual lockdown poate fi luat în considerare dacă spun specialiștii, dar nu se poate închide o țară întreagă. (...) E adevărat că statul ar trebui să se asigure nu doar că se poartă măștile de protecție ci și să pună la dispoziție măști pentru persoanele vulnerabile”, a declarat Alfred Simonis. 

Întrebat despre cea mai afectată industrie din cauza pandemiei, deputatul PSD a răspuns: 

”Industria HoReCa este la pământ. Avem niște decizii aberante de a închide teatrele și nu mall-urile. Rata de infectare este foarte mică în hoteluri, restaurante. (...) Deciziile ar trebui să se ia cu cap și să se gândească la tot lanțul de urmări”, a mai explicat Simonis. 

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 8.651 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel