Data publicării:

Val de incendii în România, în Suceava, Botoșani și Olt. Intervenții dificile, cu zeci de pompieri implicați

Autor: Doinița Manic | Categorie: Stiri
WhatsApp
Val de incendii în România, în Suceava, Botoșani și Olt. Intervenții dificile, cu zeci de pompieri implicați / Foto: Facebook ISU Botoșani
Val de incendii în România, în Suceava, Botoșani și Olt. Intervenții dificile, cu zeci de pompieri implicați / Foto: Facebook ISU Botoșani

Mai multe incendii au izbucnit în diferite județe ale României.

Opt echipaje de pompieri au intervenit, duminică dimineaţă, pentru stingerea unui incendiu care s-a declanşat la un chioşc roti-grill de pe strada Gheorghe Doja din municipiul Suceava, transmite Agerpres. Focul s-a extins la o hală de depozitare a materialelor feroase şi la acoperişul unei clădiri învecinate, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, maiorul Alin Găleată.

"Chioşcul alimentar a ars pe o suprafaţă de aproximativ 40 mp. A mai ars un perete şi o parte din acoperiş de la o hală de depozitare materiale feroase. Flăcările se manifestă pe o suprafaţă de aproximativ 300 mp, la nivelul acoperişului clădirii învecinate", a afirmat oficialul ISU.

Acesta a precizat că incendiul este localizat, iar pompierii lucrează la decopertarea acoperişului şi la lichidarea ultimelor focare.

La această misiune, în sprijinul pompierilor militari, au intervenit echipaje ale serviciilor voluntare pentru situaţii de urgenţă din Mitocu Dragomirnei, Salcea, Dumbrăveni şi Bosanci.

Un depozit cu 120 de tone de furaje a ars în Botoșani

Totodată, un depozit cu 120 de tone de furaje pentru animale a ars în noaptea de sâmbătă spre duminică în localitatea Mitoc, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Botoşani, potrivit Agerpres.

Potrivit acestora, focul a fost pus intenţionat, iar stingerea lui a durat aproximativ şase ore.

"La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, două echipaje din cadrul Staţiei de Pompieri Săveni şi Punctului de Lucru Coţuşca, cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă. Pompierii au constatat că ardeau 120 de tone de furaje. Pentru stingerea incendiului şi înlăturarea efectelor s-a acţionat aproape şase ore. Alături de forţele ISU Botoşani a intervenit şi Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă Mitoc cu un buldoexcavator şi o cisternă", au precizat oficialii ISU.

Ancheta a fost preluată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Incendiu și la o hală de depozitare din Slatina

Incendiul izbuncnit sâmbătă seara la o hală de depozitare din zona industrială a municipiului Slatina a fost stins fără a fi afectate alte unităţi economice, după o amplă intervenţie la care au participat peste 30 de pompieri. Totuși, hala şi bunurile din interior au ars în totalitate, a informat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Olt, Alin Băsăşteanu.

Un echipaj de pompieri a rămas la locul intervenţiei pe timpul nopţii pentru a asigura zona.

"Hala, cu suprafaţa de aproximativ 300 de metri pătraţi, şi bunurile din interior au ars în totalitate. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este în curs de stabilire", a spus Băsăşteanu.

Pentru stingerea incendiului au intervenit peste 30 de pompieri de la ISU Olt şi de la un serviciu privat (SPSU Rivergate Fire), cu cinci autospeciale, o autospecială SMURD şi una pentru descarcerare.

În interiorul halei, situată pe strada Constructorului, în apropierea unei fabrici, se aflau două autoturisme şi diferite materiale combustibile (materiale plastice, mobilă, materiale textile). Din fericire nu au fost victime. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel