Data publicării:

Val de furie în Feroe, după uciderea a peste 1.400 de delfini. Apa mării s-a înroșit de sânge / VIDEO

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Val de furie în Feroe, după uciderea a peste 1.400 de delfini. Apa mării s-a înroșit de sânge / Sursă foto: Captură YouTube Sear Shepherd
Val de furie în Feroe, după uciderea a peste 1.400 de delfini. Apa mării s-a înroșit de sânge / Sursă foto: Captură YouTube Sear Shepherd
Peste 1.400 de delfini au fost uciși într-o singură zi în Insulele Feroe.

Practica vânătorii de delfini din Insulele Feroe a fost examinată după ce peste 1.400 de mamifere au fost ucise în ceea ce se credea că este o captură record. Bancul delfinilor cu coastă albă a fost condus duminică în cel mai mare fiord din teritoriul Atlanticului de Nord.

Bărcile pescarilor i-au condus pe aceștia în ape puțin adânci la plaja Skalabotnur din Eysturoy, unde au fost uciși. Ulterior, corpurile acestora au fost trase pe uscat și distribuite localnicilor pentru consum.

Youtube video image

Imagini ale vânătorii arată delfini care sunt scoși din apele înroșite de sânge în timp ce sute de oameni privesc de pe plajă.

Cunoscută sub numele de grind (sau Grindadrap în feroeză), vânătoarea mamiferelor marine - în principal balene - este o tradiție care se practică de sute de ani în insulele Feroe îndepărtate.

Cel mai mare număr de delfini uciși într-o singură zi

Guvernul din Feroe spune că aproximativ 600 de balene sunt prinse în medie în fiecare an. Delfinii cu coastă albă sunt prinși în număr mai mic, cum ar fi 35 în 2020 și 10 în 2019. În același timp, susținătorii spun că vânătoarea de balene este un mod durabil de a colecta alimente din natură și o parte importantă a identității lor culturale. Activiștii pentru drepturile animalelor nu sunt de mult de acord, considerând sacrificarea crudă și inutilă.

Amploarea uciderii de pe plaja Skalabotnur a șocat mulți localnici și chiar au existat critici împotriva grupurilor implicate în practică. Bjarni Mikkelsen, biolog marin din Insulele Feroe, a pus în perspectivă numărul de decese raportate.

El a spus că înregistrările arată că acesta a fost cel mai mare număr de delfini uciși vreodată într-o zi în Insulele Feroe, un teritoriu autonom al Danemarcei. Acesta a spus că recordul anterior a fost de 1.200 în 1940. Următoarele capturi mari au fost 900 în 1879, 856 în 1873 și 854 în 1938. De asemenea, într-un interviu acordat BBC, președintele Asociației Balenei Feroe, Olavur Sjurdarberg, a recunoscut că uciderea a fost excesivă.

Uciderea delfinilor cu coastă albă este „legală, dar nu este populară”, a declarat Sjurdur Skaale, deputat danez pentru Insulele Feroe. El a vizitat plaja Skalabotnur pentru a vorbi cu localnicii luni. „Oamenii erau furioși”, potrivit acestuia. Chiar dacă a condamnat amploarea fenomenului, el a apărat vânătoarea, despre care a spus că este „umană” dacă este făcută în modul corect, scrie BBC.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel